Bugatti Chiron, το απόλυτο αυτοκίνητο των ρεκόρ (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Bugatti Chiron, το απόλυτο αυτοκίνητο των ρεκόρ (video)
Με 1.500 ίππους και ασύλληπτες επιδόσεις, το νέο Hypercar της Bugatti ανοίγει τα χαρτιά του και δείχνει τον δρόμο, ακόμη μια φορά!

Το αυτοκίνητο που αντικαθιστά την Bugatti Veyron το περιμέναμε με αγωνία, όμως είναι πλέον εδώ. Οι επίσημες εικόνες του επιτέλους έφτασαν, μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι αρχικές «προβλέψεις» που είχαν γίνει, ήταν εύστοχες. Ο W16 κινητήρας των 8.0 λίτρων εφοδιάζεται με τέσσερα τούρμπο, με την ισχύ που παράγεται από το σύνολο να είναι 1.500 ίπποι και 1.600 Nm ροπής!

Φυσικά οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές και το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 2,5 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,5, το 0-300 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 14'', ενώ η τελική της ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 420 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο με επτά σχέσεις, με την ισχύ να περνά και στους τέσσερις τροχούς από ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, που βασίζεται σε αυτό της Veyron. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 500 Chiron, με την Bugatti να ισχυρίζεται ότι το 1/3 αυτών είναι προπωλημένα, παρά την τιμή που αγγίζει τα 2,4 εκ. Ευρώ.

Στο κομμάτι της εμφάνισης, μπορούμε να δούμε ότι μοιάζει πολύ στο πρωτότυπο Bugatti Vision Grand Turismo. Είναι επιβλητική από κάθε γωνία, με τις εξωτερικές της διαστάσεις να αγγίζουν τα 4,544/2,028/1,212 χιλιοστά για το μήκος το πλάτος και το ύψος αντίστοιχα. Στο εσωτερικό επικρατεί σε γενικές γραμμές η λιτή πολυτέλεια, χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις. Το δέρμα με το αλουμίνιο καλύπτουν όλες τις επιφάνειες, ενώ η μεγαλύτερη σχεδιαστική διαφορά σε σχέση με την Veyron είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Απολαύστε την!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!