Ποιό μοντέλο ψηφίστηκε "Αυτοκίνητο της Χρονιάς";

Γιώργος Βαρίνος
Ποιό μοντέλο ψηφίστηκε "Αυτοκίνητο της Χρονιάς";
Το νέο Astra κατέκτησε τον επίζηλο ευρωπαϊκό τίτλο, αποδεικνύοντας ότι η ενδέκατη γενιά του είναι ένα αυτοκίνητο σταθμός για την Opel.

Ακόμα μια σημαντική, η πιο σημαντική στην ευρωπαϊκή ήπειρο, διάκριση προστέθηκε στις επιτυχίες του νέου Opel Astra. To δημοφιλές μικρό – μεσαίο μοντέλο της Opel ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» από επιτροπή 58 δημοσιογράφων οι οποίοι εκπροσωπούν 22 χώρες και μερικά από τα πιο γνωστά ειδικά Μέσα αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην κριτική επιτροπή του θεσμού εκπροσωπείται και η χώρα μας, μέσω του διευθυντή του περιοδικού 4Τροχοί Στράτη Χατζηπαναγιώτου.

Τα στατιστικά του θεσμού δείχνουν μια σκληρή κόντρα των δύο πρώτων, αλλά διαμετρικά αντίθετων σε χαρακτήρα αυτοκινήτων, που ήταν τα Opel Astra και το κορυφαίο SUV της Volvo, το V90. Το πρώτο διακρίθηκε και κατετάγη πρώτο με 309 βαθμούς, νοιώθοντας όμως την καυτή ανάσα του V90 που ήρθε δεύτερο με 294 βαθμούς. Από εκεί και κάτω οι διαφορές ήταν μεγάλες, με το τρίτο Mazda MX-5 να συλλέγει μόλις 202 βαθμούς και το τέταρτο Audi A4 189 βαθμούς. Οι υπόλοιποι διεκδικητές ήταν η Jaguar XE με 163 βαθμούς, το Skoda Superb με 147 βαθμούς, και η BMW Σειρά 7 με 143 βαθμούς.

Ο θεσμός των βραβείων «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» ξεκίνησε στην Ευρώπη το 1964 και από τότε η Opel έχει κερδίσει 5 φορές, συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής με το Astra. Τα παλαιότερα μοντέλα που είχαν διακριθεί ήταν τα Kadett E, Omega, Insignia και Ampera.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!