Ιδού η Lamborghini Centenario

Ιδού η Lamborghini Centenario

Ιδού η Lamborghini Centenario

Με αισθητική που καθηλώνει και επιδόσεις που συναρπάζουν, η Centenario αποκαλύφθηκε επιτέλους για να μονοπωλήσει τα όνειρά μας. 

Το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της Lamborghini, του Ferruccio, δεν θα μπορούσε παρά να είναι κορυφαίο σε κάθε λεπτομέρεια. Κατ’ αρχάς το μοντέλο που θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα, 20 coupe και 20 roadster, θα κοστίζει περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχει προπωληθεί σε αντίστοιχο αριθμό πολύ πλούσιων και πολύ τυχερών ενδιαφερόμενων.

Το αμάξωμά του κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα, όπως επίσης το πλαίσιο και κάθε τι που το απαρτίζει. Ελάχιστα είναι τα μεταλλικά στοιχεία, μεταξύ αυτών οι αναρτήσεις, τα υποπλαίσια της ανάρτησης και φυσικά το κιβώτιο και ο κινητήρας. Ο τελευταίος είναι ο γνωστός V12 των 6,4 λίτρων ο οποίος, όπως ορθώς ανάφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις, αποδίδει 770 ίππους.

Μπορεί η ισχύς να μην φτάνει στο επίπεδο των LaFerrari, 918 Spyder ή McLaren P1, ωστόσο εδώ το βάρος έχει συγκρατηθεί χαμηλό, καθώς δεν υπάρχει υβριδικό σύστημα υποβοήθησης του κινητήρα, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να είναι εκπληκτικές. Το hypercar της Lambo χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για να φτάσει την ταχύτητα των 100 χλ,/ώρα από στάση και 23,5 δλ. για τα 300 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Υλικό για όνειρα –και μόνο- λοιπόν, καθώς ακόμα και αν κάποιος έχει τη δυνατότητα μόνο ως… μεταχειρισμένη μπορεί πλέον να αποκτήσει μια Centenario και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η τιμή της θα είναι πολλαπλάσια της καινούριας. 

Best of internet