Αγώνας ντράγκστερ με τα… πόδια (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αγώνας ντράγκστερ με τα… πόδια (video)
Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί: δύο μοτοσικλέτες ντράγκστερ εκατοντάδων ίππων, κάνουν αγώνα με ταχύτητα βάδην, σχεδόν από την εκκίνηση. Γιατί;

Αγωνιστικές μοτοσικλέτες ντράγκστερ εκατοντάδων ίππων, που υπό κανονικές συνθήκες θα ολοκλήρωναν τον αγώνα επιτάχυνσης από στάση σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν και να τερματίσουν με τους οδηγούς τους να τις σπρώχνουν.

Οι αναβάτες Μόρις Άλεν και Ράιν Λίρμανθ δεν πρέπει να πίστευαν την τεράστια ατυχία τους, όταν στην εκκίνηση του αγώνα και οι δύο μοτοσικλέτες ακινητοποιήθηκαν από μηχανική βλάβη. Με ελάχιστη διαφορά μερικών μέτρων, η μοτοσικλέτα του Άλεν ξεκινά αλλά αμέσως ο κινητήρας παραδίδει το πνεύμα. Ο Λίρμανθ δεν καταφέρνει καν να ξεκινήσει, αλλά όταν βλέπει τον ανταγωνιστή του να… σπρώχνει, ξεκινά και αυτός με τον ίδιο τρόπο.

Όπως θα διαπιστώσετε από το σχετικό video, τελικά οι δύο οδηγοί ολοκληρώνουν τον αγώνα πεζοί και κατάκοποι, με νικητή τον Άλεν που είχε μια σημαντική διαφορά λόγω της λειτουργίας του κινητήρα του για ένα-δύο δευτερόλεπτα στην εκκίνηση. Όπως καταγράφηκε και από τους σχολιαστές του αγώνα, κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε καμία μορφή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ωστόσο ούτε και εμείς έχουν δει ξανά ή ακούσει αγώνα όπου οι οδηγοί εκκινούν και τερματίζουν… πεζοί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!