Αυτή είναι η Porsche 911R

Γιώργος Βαρίνος
Αυτή είναι η Porsche 911R
Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της αποκαλύφθηκαν εικόνες της 911R, της νέας Porsche χωρίς περιττά στολίδια, 500 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η μέτριας ποιότητας εικόνες της αναμενόμενης για λανσάρισμα στη διεθνή έκθεση της Γενεύης Porsche 911R, δείχνουν ακριβώς αυτό που γνωρίζαμε έως και σήμερα για το μοντέλο. Λιτή οπτικά, χωρίς τις μεγάλες αεροτομές της GT3 της οποία τον ατμοσφαιρικό κινητήρα χρησιμοποιεί, αναβιώνει τον κωδικό R μετά από περίπου 50 χρόνια στην ιστορία της μάρκας.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες του εσωτερικού, το μοντέλο θα διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 και όχι 7 σχέσεων –το PDK διπλού συμπλέκτη δεν θα υπάρχει ούτε ως προαιρετικό- σε μια προσπάθεια σημαντικής μείωσης του βάρους. Σε αυτή θα περιλαμβάνονται η χρήση καπό από αλουμίνιο, η μείωση των στοιχείων εξοπλισμού στα απολύτως απαραίτητα και η αφαίρεση υλικών ηχομόνωσης από το αμάξωμα. Στόχος, αυτό να είναι περίπου 200 κιλά πιο ελαφρύ από τις απλές 911 turbo.

Αύριο θα μάθουμε αν οι πληροφορίες ότι το μοντέλο θα είναι περιορισμένης παραγωγής είναι ακριβείς, καθώς και αν χρησιμοποιεί τον κινητήρα της GT3 ή της GT3 RS. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα έχει πλέον των 450 ίππων και θα δώσει μια ανάσα ζωής στο υπέροχο εξακύλινδρο σύνολο των 3,8 ή 4,0 λίτρων που ανεβάζει έως τις 9.000 σ.α.λ. και αποτελεί έναν από τους καλύτερους κινητήρες υψηλής απόδοσης, ατμοσφαιρικής τροφοδοσίας, που έχει ποτέ κατασκευαστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!