Ο Λεμπ (και) στο Rallycross (Update+video!!!)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Λεμπ (και) στο Rallycross (Update+video!!!)
Ο θρύλος των αγώνων ράλι Σεμπαστιέν Λεμπ θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Rallycross με την ομάδα της Peugeot – Hansen για το 2016.

Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC και πολυτάλαντος Σεμπαστιέν Λεμπ, το 2016 θα συμμετέχει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα Rallycross με την ομάδα της Peugeot – Hansen και το 208 WRX των 500 ίππων. Έχοντας περάσει σχεδόν από όλες τις μορφές αγώνων (WRC, WEC, Dakar, επιλεκτικές συμμετοχές σε πολλά είδη αγώνων πίστας και χώματος), ήρθε η ώρα για το συναρπαστικό πρωτάθλημα, στο οποίο διακρίθηκε το 2015 ο Σόλμπεργκ με Citroen DS3, αλλά τον τίτλο των ομάδων κατέκτησε η Peugeot - Hansen.

O Λεμπ έρχεται να συμπράξει με το δευτεραθλητή του περσινού πρωταθλήματος, το σουηδό οδηγό Τίμυ Χάνσεν, που θα είναι και ο μέντοράς του στα πρώτα του βήματα. Φυσικά ο Λεμπ δεν θέλει παρά ελάχιστα χιλιόμετρα τριβής με το νέο αυτοκίνητο και τις συνθήκες των συγκεκριμένων αγώνων για να αρχίσει να «πυροβολεί», όπως απέδειξε και η φετινή συμμετοχή του στο Ντακάρ, όπου έως και το μέσο του αγώνα προηγούταν, στην πρώτη του μάλιστα συμμετοχή, για να τερματίσει τελικά 9ος μετά από κάποια προβλήματα. Ο ίδιος δήλωσε:

«Στη διάρκεια των χρόνων είχα την τύχη να συμμετέχω σε συναρπαστικά ήδη αγώνων. Το rallycross όμως, με τον έντονο ανταγωνισμό και την ωμή δύναμη του 208 WRX, είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Τόσο το αυτοκίνητο, όσο και η στρατηγική οδήγησης αυτού του είδους των αγώνων μου είναι εντελώς άγνωστα. Έτσι έχω πολλά να μάθω ακόμα, όμως πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είναι ανταγωνιστικός».

Μαζί με τους δύο οδηγούς που αναμένεται να εξασφαλίσουν το φετινό τίτλο τόσο των οδηγών, όσο και των κατασκευαστών στην Peugeot, η ομάδα Hansen θα έχει ακόμα δύο 208 WRX, με οδηγούς τους Νταβί Ζανί και Κέβιν Χάνσεν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!