Πιο γρήγορο Ford Fiesta ST

Γιώργος Βαρίνος
Πιο γρήγορο Ford Fiesta ST
Μπορεί η Ford να μην προχωρά στην κατασκευή Fiesta RS, αλλά αναβαθμίζει το ST με ισχύ 200 ίππων και το παρουσιάζει στην έκθεση της Γενεύης.

Με την ονομασία Fiesta ST200 η Ford θα παρουσιάσει στη Γενεύη το ανανεωμένο γρήγορο μικρό της, με στόχο να το διατηρήσει στην κορυφή του ανταγωνισμού. Το ST200 έχει δεχτεί σχετικά περιορισμένες βελτιώσεις σε σχέση με το γνωστό Fiesta ST, με πιο σημαντική αυτή της αναβάθμισης του κινητήρα των 1.6 λίτρων EcoBoost, η ισχύς του οποίου αυξήθηκε κατά 18 ίππους και η ροπή του κατά 50Nm, στους 200 και στα 290 Nm αντίστοιχα. Λόγω της λειτουργίας overboost, τα νούμερα αυτά αυξάνονται περαιτέρω στου 215 ίππους και στα 320Nm για χρόνο έως και 15 δευτερόλεπτα, όταν ο οδηγός απαιτήσει, με το γκάζι στο πάτωμα, το μέγιστο τα ισχύος.

Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο παραμένει, αλλά οι μηχανικοί της Ford μείωσαν την τελική σχέση μετάδοσης από το 3,82:1 στο 4,06:1. Αυτό συμβάλλει ώστε το St200 να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα ή 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερα από το υπάρχον ST, ενώ η τελική ταχύτητα αυξάνεται κατά 10 χλμ/ώρα στα 230.

Αισθητικά το πιο δυνατό ST ξεχωρίζει από ένα αποκλειστικό για αυτό το μοντέλο χρώμα, με την ονομασία storm gray και τις σφυρήλατες ζάντες 17 ιντσών με κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό, διαθέτει νέας σχεδίασης δερμάτινα μπάκετ της Recaro με ασημί ραφές, φωτιζόμενο λογότυπο στα μαρσπιέ και ζώνες ασφαλείας με ασημί λεπτομέρειες.

Οι πωλήσεις του νέου Fiesta ST200 θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!