Επτά Alfa Romeo 8C «θυσιάστηκαν» για καλό σκοπό (video)

Επτά Alfa Romeo 8C «θυσιάστηκαν» για καλό σκοπό (video)

Επτά Alfa Romeo 8C «θυσιάστηκαν» για καλό σκοπό (video)

H Ιταλική εταιρεία Carrozzeria Touring Superleggera γιορτάζει τα 90 χρόνια της και μετατρέπει επτά από τις 500 Alfa Romeo 8C σε Disco Volante Spider!   

Για να πειράξει κανείς κάτι από ένα αυτοκίνητο σαν την Alfa Romeo 8C θα πρέπει να έχει κάτι πολύ καλό στο μυαλό του, όπως και συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Με έναν πρωτότυπο τρόπο θα γιορτάσει η Carrozzeria Touring Superleggera τα 90 χρόνια ζωής της, αφού θα φτιάξει επτά μοναδικές Disco Volante Spider, χρησιμοποιώντας ισάριθμες Alfa Romeo 8C. Κάθε ένα αντίτυπο θα έχει διαφορετικό χρώμα δίνοντάς τους προσωπικό στυλ, με την εικονιζόμενη να φέρει την απόχρωση "Blu Ceruleo" (μπλε του ουρανού). 

Η αφαιρούμενη σκληρή οροφή αντικαθιστά την υφασμάτινη της 8C και ζυγίζει μόλις επτά κιλά, ενώ χωρίζεται σε δύο κομμάτια, για να μπορεί να αποθηκεύεται στο πορτμπαγκάζ. Πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Disco Volante δεν υπάρχουν, ωστόσο το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται (Alfa Romeo 8C) χρησιμοποιεί ένα V8 μοτέρ με 450 ίππους και 470 Nm ροπής, από τα 4.7 λίτρα. Στην έκθεση της Γενεύης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πρώτη Disco Volante Spider, αλλά και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Best of internet