Το παρόν και το μέλλον στο Head-Up Display (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το παρόν και το μέλλον στο Head-Up Display (video)
Ένα βίντεο από την BMW δείχνει τα πλεονεκτήματα του Head-Up Display, μαζί με την υπάρχουσα τεχνολογία, αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει.

Το Head-Up Display δεν είναι κάτι νέο στον αυτοκινητικό κόσμο, ούτε είναι πια προνόμιο μόνο των πολύ ακριβών οχημάτων. Διατίθεται σε ποικιλία μοντέλων, όμως όπως είναι λογικό, η τεχνολογία διαφέρει σε κάθε εφαρμογή. Ο τρόπος προβολής των πληροφοριών αλλάζει αλλά και ο όγκος αυτών, που συνήθως αποτελείται από την τρέχουσα ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου, το όριο ταχύτητας στον δρόμο που κινούμαστε και τις πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης.

Σε πιο εξελιγμένα HUD, προβάλλονται και διάφορα μενού ελεγχόμενα από το τιμόνι, όπως ας πούμε αυτό του ραδιοφώνου και του συστήματος infotainment γενικότερα, βοηθώντας στον χειρισμό τους χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Το βίντεο που ακολουθεί έχει δημιουργηθεί από την BMW και εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του HUD, την διαδικασία εξέλιξης, την υπάρχουσα τεχνολογία στην γκάμα της φίρμας αλλά και μελλοντικά σχέδια που μπορούν να ενσωματωθούν για ακόμη καλύτερη πληροφόρηση, με όσο το δυνατόν μικρότερη απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!