Το Volkswagen T6 για ταχυμεταφορές

Το Volkswagen T6 για ταχυμεταφορές

Το Volkswagen T6 για ταχυμεταφορές

Δια χειρός MTM, αυτό το βαν της Volkswagen αποκτά ένα υβριδικό σύνολο που εκτοξεύει την ιπποδύναμη, αλλά κυρίως, την ροπή του.   

Μια έκδοση που έλειπε από την γκάμα του Volkswagen T6 ήταν η υβριδική, όμως η MTM ήρθε για να δώσει λύση σε αυτό το «πρόβλημα». Το E-Motion Hybrid όπως ονομάζεται, συνδυάζει τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα TDi με τα δύο τούρμπο και τους 240 ίππους, με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς του τελευταίου μεταφέρεται στους πίσω τροχούς κάτι που σημαίνει ότι το T6 γίνεται τετρακίνητο, ενώ η μετάδοση της ισχύος γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με επτά σχέσεις. 

Η συνδυασμένη ιπποδύναμη του Bi-Turbo TDi και του ηλεκτρικού μοτέρ ανέρχεται στα 282 άλογα, με την ροπή να αγγίζει τα 1.100 Nm! Μιλώντας με αριθμούς, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,2 δευτερόλεπτα σύμφωνα με την MTM, ενώ το ταχύμετρο θα συνεχίσει έως τα 215 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Σε αντίθεση με την φωτογραφία, το VW T6 E-Motion Hybrid θα φοράει ζάντες 20 ιντσών, σε λάστιχα 275/35! Περισσότερες πληροφορίες για την υβριδική τεχνολογία δεν υπάρχουν για την ώρα, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει όταν η έκθεση της Γενεύης ανοίξει τις πόρτες της και το μοντέλο παρουσιαστεί. 

Best of internet