Η Formula 1 πάει στο Μπακού (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η Formula 1 πάει στο Μπακού (video)
To Ευρωπαϊκό GP του 2016 γίνεται φέτος για πρώτη φορά στο... Αζερμπαϊτζάν! Ο Θείος Μπέρνι μυρίστηκε χρήμα και σπεύδει να το ενθυλακώσει!

Σις 19 Ιουνίου θα γίνει για πρώτη φορά αγώνας Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν! Η πρωτεύουσα της χώρας, το Μπακού είναι έτοιμο να υποδεχθεί το τσίρκο της Formula 1 στο νεότερο Grand Prix του ημερολογίου. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή διαδρομή, χαραγμένη μέσα στην πόλη με την βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου του Χέρμαν Τίλκε. Η διαδρομή περιλαμβάνει ανοικτές καμπές, μεγάλες ευθείες (ακόμα και 2.2 χιλιομέτρων) και κλειστές στροφές 90 μοιρών. Η όμορφη πόλη του Μπακού θα γίνει ένα εντυπωσιακό σκηνικό για την F1 και σίγουρα οδηγοί, θεατές και τηλεθεατές θα το απολαύσουμε.

Αν και η απόφαση για την πρόσθεση του στο πρωτάθλημα έγινε το 2014, αποφασίστηκε τελικά να προστεθεί στο πρόγραμμα του 2016.

Ο ίδιος ο Μπέρνι Έκλεστοουν ανέφερε πως «Το Αζερμπαϊτζάν είναι η τελευταία προσθήκη στο πρωτάθλημα της F1 και είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς βλέπω πως έχουν σχεδιάσει ένα επαναστατικό circuit πόλης.»

Η διαδρομή θα περάσει από το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο είναι παραλίμνιο. Βέβαια... βρέχεται από την Κασπία θάλασσα όπου αν πρόκειται για την μεγαλύτερη λίμνη στην Γη δεν παύει να είναι μια λίμνη και όχι θάλασσα, παρά το όνομά της.

Ο Μπέρνι Έκλεστον, ψάχνει συνεχώς νέους «πελάτες» στην F1 δημιουργώντας συνεχώς νέο διψασμένο κοινό. Το θέμα βέβαια είναι πως είναι πρόθυμος να δημιουργήσει νέα σιρκουϊ ακόμα και σε άγνωστες στο σπορ περιοχές εφόσον... τα μηδενικά στην επιταγή που θα του προσφέρουν είναι αρκετά. Σε αυτό το πλαίσιο, δέχθηκε να προσθέσει το Αζέρικο GP στο πρόγραμμα του 2016.

Απολαύστε το video και θαυμάστε την διαδρομή μέσα από την όμορφη αναμφισβήτητα πόλη του Μπακού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!