O Κεν Μπλοκ που δεν έχεις ξαναδεί (video)

Γιώργος Βαρίνος
O Κεν Μπλοκ που δεν έχεις ξαναδεί (video)
Ο απόλυτος δεξιοτέχνης του drift και άρχων των extreme σόου οδήγησης Gymkhana, πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που απογειώνει την τέχνη της εικόνας.

Με τον τίτλο «Blast» (έκρηξη), η εταιρεία Nowness δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστή τον Κεν Μπλοκ και το Ford Fiesta Hoonigan. Το ζητούμενο του σκηνοθέτη και φωτογράφου Κεν Μάνγκαν όμως, μέσα από αυτή την ταινία, δεν ήταν να αποδώσει τις δυνατότητες του οδηγού και του αυτοκινήτου, αλλά να το εντάξει σε ένα πραγματικά ονειρικό περιβάλλον και να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα στα όρια της φαντασίας. Όπως αποδεικνύουν και τα σχόλια των θεατών του video στο youtube, οι συνήθεις ακόλουθοι του Μπλοκ βρίσκουν την ταινία το λιγότερο βαρετή, ενώ οι συνολικά 21.000 θεάσεις περίπου, έναντι των εκατομμυρίων που συνήθως πραγματοποιούν τα φιλμ του δημοφιλούς οδηγού, αντανακλούν ακριβώς αυτή την αίσθηση.

Από την άλλη πλευρά και αν εξαιρέσει κανείς τη μάλλον αταίριαστη μουσική των διάσημων Ένιο Μορικόνε και Ντάριο Αρτζέντο, το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το σεληνιακό τοπίο της ερήμου της Γιούτα στις ΗΠΑ και τα παιχνίδια της σκόνης από το πέρασμα του Μπλοκ συνθέτουν ένα πραγματικά ονειρικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, η τεράστια αντίθεση αυτού του φιλμ σε σχέση με οποιουδήποτε άλλου έχουμε μέχρι σήμερα δει από τον Κεν Μπλοκ, αξίζει την παρακολούθησή του. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι ο Μπλοκ δεν συμμετείχε απλώς σε αυτή την ταινία. Είναι ο δεύτερος παραγωγός μαζί με τον σκηνοθέτη Κεν Μάνγκαν, γεγονός που αποκαλύπτει και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!