Από την Ισπανία το νέο φορμάτ κατατακτηρίων

Νίκος Τσιώκος
Από την Ισπανία το νέο φορμάτ κατατακτηρίων
Από το Γκραν Πρι της Ισπανίας και όχι από την πρεμιέρα της σεζόν θα εφαρμοστεί το νέο φορμάτ στις κατατακτήριες δοκιμές της Formula1, όπως αποκάλυψε ο Μπέρνι Έκλεστοουν.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα οι ομάδες της Formula1 ήρθαν σε συμφωνία για ένα νέο φορμάτ στις κατατακτήριες δοκιμές. Μάλιστα, αυτό προοριζόταν για τη φετινή σεζόν, όμως ο Μπέρνι Έκλεστοουν αποκάλυψε ότι δε θα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί από την πρεμιέρα της Αυστραλίας, αλλά από το Γκραν Πρι της Ισπανίας.

«Το νέο φορμάτ στις κατατακτήριες δοκιμές δε θα εφαρμοστεί επειδή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα μαζί έγκαιρα. Προοριζόταν για την αρχή της φετινής σεζόν, αλλά δε θα μπορέσουμε να έχουμε όλο το πακέτο έτοιμο. Οπότε οι αλλαγές θα γίνουν πιθανότατα από την Ισπανία. Στην Αυστραλία θα έχουμε το παλιό σύστημα», είπε ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εφημερίδα The Independent.

Όσο για το τι προβλέπει το νέο... πλάνο, υπενθυμίζουμε ότι θα έχουμε ένα διαφορετικό στιλ αποκλεισμού, ενώ θα μειωθεί το Q1 και θα αυξηθεί το Q3, με την pole position να κρίνεται στο τελευταίο 1,5 λεπτό μεταξύ δύο πιλότων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!