Μάγκνουσεν: «Ήμουν κοντά στο DTM»

Νίκος Τσιώκος
Μάγκνουσεν: «Ήμουν κοντά στο DTM»
Ο Κέβιν Μάγκνουσεν αποκάλυψε ότι ήταν κοντά στο να συνεχίσει στο DTM πριν κερδίσει θέση στη Formula1 και υπογράψει στη Renault.

Αν και το όνομά του είχε συνδεθεί με κάποιες ομάδες, όλα έδειχναν ότι ο Κέβιν Μάγκνουσεν θα έμενε και φέτος εκτός Formula1. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Οι χορηγοί του Παστόρ Μαλντονάντο δεν έβαλαν έγκαιρα χρήματα στη Renault, ο πιλότος από τη Βενεζουέλα αποτέλεσε παρελθόν και ο Δανός υπέγραψε την επιστροφή του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο, πριν γίνει αυτό βρέθηκε ένα βήμα από το DTM, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της F1. «Η Formula1 ήταν στην κορυφή της λίστας μου και χτυπάς κάθε πόρτα. Πάντα έβλεπα τις πιθανότητες, όμως δεν ήταν αυτό που πραγματικά έφτιαχνε τη μέρα μου. Οπότε ρίσκαρα με μία ματιά στο DTM και στα IndyCar! Για την ακρίβεια ήμουν πολύ κοντά στο DTM.

Ως εναλλακτική λύση τη βρήκα πολύ δελεαστική. Πιστέψτε με, είμαι χαρούμενος που δεν έγινε τίποτα, που δεν πανικοβλήθηκα να υπογράψω συμβόλαιο και που είχα τα κότσια να ηρεμήσω και να περιμένω για κάτι καλύτερο. Μπορώ να πω ότι τώρα είμαι ακριβώς εκεί που ήθελα να είμαι», είπε μεταξύ άλλων ο 23χρονος πιλότος.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε και για το ότι η Renault έχει άπειρο οδηγικό δίδυμο, με δεδομένο ότι ο Μάγκνουσεν έχει μόλις μία χρονιά στο σπορ και ο Τζόλιον Πάλμερ θα κάνει ντεμπούτο. «Δεν ξέρω αν είναι ρίσκο η επιλογή των οδηγών. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ακολουθούν ένα μακρυπρόθεσμο πλάνο και η επιλογή τους στους οδηγούς το δείχνει. Αν είχαν επιλέξει έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, το όλο πλάνο δε θα έκανε αίσθηση. Εμένα μου φαίνεται καλό», πρόσθεσε ο πρώην πιλότος της McLaren.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!