Πιάνει 100άρα ο Οζιέ, πάει για ρεκόρ η Volkswagen

Νίκος Τσιώκος
Πιάνει 100άρα ο Οζιέ, πάει για ρεκόρ η Volkswagen
Τους 100 αγώνες της καριέρας του θα συμπληρώσει ο Σεμπαστιάν Οζιέ στο Μεξικό, ενώ η Volkswagen θα ισοφαρίσει με νίκη το δικό της ρεκόρ.

Μετά από 34 νίκες, 47 παρουσίες στο βάθρο και 3 τίτλους, ο Σεμπαστιάν Οζιέ ετοιμάζεται να πιάσει το πρώτο... 100άρι στο Ράλι Μεξικού. Ο Γάλλος θα συμπληρώσει τους 100 αγώνες στην καριέρα του την επόμενη εβδομάδα και ελπίζει να το συνδυάσει με νίκη.

«Το Ράλι Μεξικού θα είναι το 100ό της καριέρας μου. Μία νίκη θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πανηγυρίσω, αλλά δε θα είναι εύκολο. Η καριέρα μου ξεκίνησε με νίκη εδώ πριν από οχτώ χρόνια στο Junior WRC.

Οι τρεις τελευταίες επισκέψεις είναι πολύ πετυχημένες για μας. Ένας από τους παράγοντες-κλειδιά είναι ο βουνίσιος αέρας και το Polo R WRC πάντα έχει λειτουργήσει καλά με αυτό. Ο Ζουλιάν κι εγώ δε θα έχουμε υπερβολική αισιοδοξία και θα εστιάσουμε την προσοχή όσο το δυνατόν περισσότερο στον αγώνα όταν αυτός ξεκινήσει», δήλωσε ο 32χρονος οδηγός.

Ωστόσο, νίκη του Οζιέ θα σημάνει την τέταρτη σερί της Volkswagen επί μεξικανικού εδάφους και τη 12η συνεχόμενη σε όλο το πρωτάθλημα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατέχει η ίδια. «Η πιθανότητα του πάρουμε μία 12η σερί νίκη και να ισοφαρίσουμε το δικό μας ρεκόρ μας δίνει λίγο παραπάνω κίνητρο.

Όμως, θα έχουμε τη δουλειά μας στο πρώτο Ράλι της χρονιάς στο χώμα. Ποτέ δε διστάσαμε σε μία πρόκληση και ανυπομονούμε για το Μεξικό», ανέφερε το αφεντικό της VW, Γιοστ Καπίτο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!