Το Amarok που «οργώνει»

Πέτρος Πιτσίνης
Το Amarok που «οργώνει»
Τι γίνεται αν κάποιος αρέσκεται στα γρήγορα αυτοκίνητα, όμως πρέπει να εξυπηρετήσει και τις αγροτικές του ανάγκες; Η MTM έχει την λύση, με ένα Volkswagen Amarok V8 των 410 ίππων!

Το Pick-Up μοντέλο της Volkswagen δέχθηκε τις «περιποιήσεις» της MTM και απέκτησε εξωφρενική ισχύ, που μπορεί κάλλιστα να ανταγωνιστεί με τα σύγχρονα supercars! Ο V8 TDi πετρελαιοκινητήρας των 4.2 λίτρων πήρε θέση κάτω από το καπό, με ισχύ 410 ίππων και ροπή 930 Nm! Αυτές οι τιμές επαρκούν για να δώσουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει ή και ξεπερνά τα 240 χλμ./ώρα, ανάλογα με τα ελαστικά που «φοράει».

Στο εικονιζόμενο, έχουν επιλεχθεί ελαστικά εκτός δρόμου Cooper, με διάσταση 305/50 και έχουν τοποθετηθεί σε ζάντες 20 ιντσών της BBS. Οι ταχύτητες που αναπτύσσει το συγκεκριμένο Amarok είναι άγνωστες για ένα Pick-Up, οπότε τα φρένα των συμβατικών εκδόσεων έχουν αντικατασταθεί με ένα άλλο σετ, το οποίο έχει δίσκους 405 χιλιοστών στους εμπρός τροχούς και 356 στους πίσω! Στην μετάδοση της κίνησης διατηρείται η τετρακίνηση, ενώ το σασμάν είναι αυτόματο Tiptronic, των οκτώ σχέσεων. Το αυτοκίνητο (με το πλήρες όνομά του να είναι Volkswagen Amarok V8 Passion Desert) θα βρίσκεται στην έκθεση της Γενεύης και αν κάποιος αναρωτιέται για την τιμή του πακέτου, θα πρέπει να ξέρει ότι αυτή ανέρχεται στα 200.000€, συμπεριλαμβανομένου του Amarok-δωρητή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!