Το Tesla Model S «ανεφοδιάζεται» χωρίς καλώδια

Πέτρος Πιτσίνης
Το Tesla Model S «ανεφοδιάζεται» χωρίς καλώδια
Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν ασύρματη φόρτιση των Smartphones στα οχήματά τους, όμως η εταιρεία Evatran πήγε ένα βήμα παραπέρα και προσφέρει αντίστοιχη τεχνολογία για... το ίδιο το αυτοκίνητο!

To Tesla Model S δεν χρειάζεται πλέον καλώδιο για να φορτίσει, αφού η εταιρεία Evatran δίνει την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των μπαταριών. Η τεχνολογία ήδη διατίθεται για το Chevrolet Volt, το Nissan Leaf και το Cadillac ELR (πάλι από την Evatran), όμως ήρθε η ώρα και για το σεντάν της Tesla.

Η χρήση του ασύρματου φορτιστή δεν προϋποθέτει κάποια αλλαγή λογισμικού, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι η τοποθέτηση ενός αντάπτορα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και ενός ειδικού εξαρτήματος στο πάτωμα του γκαράζ. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, αν συγκρίνουμε μια ώρα φόρτισης με τον παραδοσιακό φορτιστή και μια ώρα φόρτισης με την ασύρματη λύση, η τελευταία θα έχει δώσει περίπου 30 χιλιόμετρα μεγαλύτερης αυτονομίας. Σύντομα (όπως παραδέχεται και η Evatran) θα προσφέρει αντίστοιχη τεχνολογία και για το Model X, αλλά και για το Model 3, όταν αυτό βγει στην αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!