Έκπληξη από την DS (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έκπληξη από την DS (video)
Η μάρκα κύρους και τρίτη κατά σειρά του ομίλου PSA, η DS, αποκάλυψε το ηλεκτρικό πρωτότυπο E-Tense που θα παρουσιάσει στη Γενεύη.

Η DS γιορτάζει τον ένα χρόνο από την ανακήρυξή της ως ανεξάρτητη μάρκα εντός του ομίλου PSA (Citroen – Peugeot) με την παρουσίαση στην έκθεση της Γενεύης του εντυπωσιακού E-Tense. To πρωτότυπο μοντέλο είναι ένα μεγάλο διθέσιο GT με μήκος 4,72 και πλάτος 2 περίπου μέτρα, το οποίο διαθέτει πολύ δυναμική σχεδίαση που υπόσχεται δυναμικές επιδόσεις.

Η αισθητική του είναι χαρακτηριστική της κατεύθυνσης στη σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας, που θα συνδυάζει σπορ και πολυτελή στοιχεία με ένταση και δυναμισμό. Για την κίνηση του E-Tense φροντίζει ένας ηλεκτρικός κινητήρας με ισχύ 402 ίππων και ροπή 516 Nm.

Την ενέργεια για τη λειτουργία του παρέχει μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα. Αυτή παρέχει αυτονομία κίνησης 360 χιλιόμετρα στην πόλη και 310 στο μικτό κύκλο κίνησης. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα ώστε το βάρος να διατηρείται χαμηλά και συγκεκριμένα στα 1.800 κιλά. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η DS είναι 4,5 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και 250 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

Στον τομέα των αναρτήσεων χρησιμοποιούνται διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς, που εξασφαλίζουν κορυφαία οδική συμπεριφορά και χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ οι τροχοί είναι 20 ιντσών με ειδικά ελαστικά Michelin Sport.

Παρότι η DS δεν έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές εικόνες, αναφέρει ότι το εσωτερικό του μοντέλου αποτελεί μια νέα προσέγγιση μινιμαλιστικής σχεδίασης, όπου το ρόλο των διακοπτών αναλαμβάνουν οθόνες αφής, 12 και 10 ιντσών. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες στο είδος του γαλλικές εταιρείες όπως τη Focal για την κατασκευή του high end ηχοσυστήματος και την BRM για το ένα και μοναδικό αναλογικό ρολόι που υπάρχει στο ταμπλό.

Είναι προφανές ότι το E-Tense δεν αποτελεί ένα προπομπό μοντέλου που θα δούμε άμεσα στην παραγωγή. Αντίθετα, είναι δηλωτικό των προθέσεων της μάρκας να κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο των πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων, τόσο άμεσα, με τις σειρές των DS3, DS4 και DS5, όσο και με μοντέλα που θα μοιάζουν –και ελπίζουμε να το κάνουν- με το E-Tense.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!