Πόσο κοστίζει η συντήρηση μίας Bugatti; Πόσοοο;

Πόσο κοστίζει η συντήρηση μίας Bugatti; Πόσοοο;

Σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το ετήσιο κόστος χρήσης μίας Bugatti Veyron. Αν μάλιστα χρειαστεί νέα ελαστικά, τότε υπολογίστε άλλες 24.000 ευρώ χωρίς τους φόρους!

Πόσο κοστίζει η συντήρηση μίας Bugatti; Πόσοοο;

Σε έκθεση αυτοκινήτων στο Λονδίνο πωλείται μία μεταχειρισμένη Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Edition. Το hypercar με τον 16κύλινδρο κινητήρα των 1.200 ίππων αποτελεί ένα από τα συνολικά οκτώ τέτοια ειδικά μοντέλα WRC της Veyron και αναμένεται να πιάσει μία τιμή γύρω στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Το προαναφερόμενο ποσό κόβει την ανάσα, δεν πάει όμως πίσω και το κόστος χρήσης του καταπληκτικού μοντέλου, που είναι σαν καινούριο, αφού έχει διανύσει μόλις 1.818 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, η συντήρηση μίας Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Edition είναι εξίσου πανάκριβη με τη συντήρηση ενός σύγχρονου ελικοπτέρου.

Για ένα σετ τεσσάρων ειδικών ελαστικών θα πρέπει να καταθέσει ο κάτοχος μίας τέτοιας Bugatti περίπου 24.000 ευρώ συν τους φόρους. Μάλιστα η ίδια η Bugatti συνιστά την αλλαγή τους κάθε 5.000 χιλιόμετρα, εφόσον οδηγείται το αυτοκίνητο γρήγορα. Τα ελαστικά αποστέλλονται στο εργοστάσιο της Bugatti στο Μόλσχαϊμ της Γαλλίας, για να αντικατασταθούν από καινούρια.

Η θυγατρική μάρκα του ομίλου VW προτείνει επίσης τη συχνή αλλαγή των ζαντών ελαφρού κράματος, οι οποίες κοστολογούνται στις 50.000 ευρώ.

Το απλό σέρβις, που προβλέπεται ανά διετία, κοστίζει 12.500 ευρώ λόγω της περίπλοκης τεχνολογίας της Veyron. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η αλλαγή 52 λίτρων νερού με αντιψυκτικό και 42 λίτρων λαδιού!

Εξωπραγματικά χρήματα απαιτούνται για την ασφάλιση ενός μοντέλου αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ, όπως η Bugatti. Στο εξωτερικό φτάνει το ετήσιο ύψος των ασφαλίστρων τις 30.000 ευρώ, ενώ τα 100 λίτρα βενζίνης Super Plus ενός γεμάτου ρεζερβουάρ γίνονται…καπνός μετά από ένα τέταρτο διαδρομής με τέρμα τα γκάζια!

Αν τα υπολογίσουμε όλα αυτά μαζί, τότε το κόστος χρήσης μίας Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Edition αγγίζει τα 15 ευρώ ανά χιλιόμετρο, όταν για ένα κόμπακτ μοντέλο κυμαίνεται περίπου στο μισό ευρώ ανά χιλιόμετρο!
Δηλαδή, το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τη σπάνια Bugatti κοστίζει γύρω στις 7.500 ευρώ.

Χωρίς να υπολογίσουμε τα διόδια!

Best of internet