Ήρθε με 26.090€ το νέο Nissan Navara (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ήρθε με 26.090€ το νέο Nissan Navara (video)
Με τον τίτλο «Pick up της χρονιάς 2016» ήδη στα διαπιστευτήριά του, το Nissan Navara ξεκινά την καριέρα του στη χώρα μας με στόχο την κορυφή.

Με ιστορία μεγαλύτερη των 80 χρόνων, η 12η γενιά των pick up της Nissan, η NP300 Navara, ήρθε για να συνεχίσει τη μεγάλη επιτυχία όλων των προκατόχων της. Άλλωστε ήδη κατάφερε να κατακτήσει το διεθνές βραβείο «Pick-up της χρονιάς 2016», απέναντι σε σημαντικούς νέους και πολύ ισχυρούς ανταγωνιστές.

Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει στο NP300 είναι ο κομψός σχεδιασμός του, που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, στιβαρότητα και εκλεπτυσμένο στιλ. Ως βάση του νέου αμαξώματος παραμένει φυσικά ένα πανίσχυρο, υψηλής αντοχής πλαίσιο που συνδυάζεται με μια εντελώς νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων για την έκδοση Double Cab, παρέχοντας σημαντικά βελτιωμένη άνεση αλλά και εξαιρετικό χειρισμό, χάρη στη μείωση του βάρους της κατά 20 κιλά.

Ο νέος 2.3 λίτρων dCi κινητήρας πετρελαίου είναι έως και 24% πιο αποτελεσματικός από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου, ενώ αποτελεί τον πιο καθαρό σε ρύπους, αλλά και τον πιο οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα στην κατηγορία των pick-up. Διατίθεται με δύο επιλογές ισχύος, 160 και 190 ίππων. Για τη μετάδοση της κίνησης υπεύθυνο είναι ένα σύστημα κατ΄ επιλογήν τετρακίνησης μέσω περιστροφικού διακόπτη στο ταμπλό, ενώ τα διαθέσιμα κιβώτια είναι ένα χειροκίνητο έξι ταχυτήτων και ένα αυτόματο επτά ταχυτήτων. Η στιβαρότητα του Navara αποδεικνύεται και από το ωφέλιμο φορτίο του, το οποίο είναι άνω του ενός τόνου σε όλες του τις εκδόσεις, όπως και με την εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης των 3,5 τόνων.

Το πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό προσφέρει υψηλού επιπέδου άνεση, ενώ και κάθε στοιχείο της καμπίνας έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, πρακτικότητα αλλά και ευρυχωρία σε οδηγό και επιβάτες. Τα εμπρός καθίσματα προσφέρουν εξαιρετική οσφυϊκή υποστήριξη χάρη στη βελτιωμένη εργονομία, καθώς έχουν κατασκευαστεί με χρήση τεχνολογίας εμπνευσμένη από τη NASA. Ο εξοπλισμός ακόμα και από τη βασική έκδοση είναι πλούσιος, καθώς περιλαμβάνει ψηφιακό διζωνικό κλιματισμό και ένα νέο σύστημα εξαερισμού για τα πίσω καθίσματα. Τα τελευταία έχουν ανασχεδιαστεί και έχει μεγαλώσει η κλίση της πλάτης τους, ώστε να εξασφαλίζουν περισσότερη άνεση στους πίσω επιβάτες.

Εφοδιασμένο, ανάλογα με την έκδοση, με τα συστήματα Περιμετρικής Θέασης (Around View Monitor) και Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Forward Emergency Barking), το NP300 Navara διαθέτει τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης στην κατηγορία των pick-up. Το πακέτο του εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης συμπληρώνουν τα Cruise Control, Hill Descent Control (HDC) και Hill Start Assist (HSA), καθώς και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (Keyless entry), η κάμερα οπισθοπορείας αλλά και οι αισθητήρες παρκαρίσματος.

Τo νέο NP300 Navara είναι άμεσα διαθέσιμο σε τιμές που ξεκινούν από τις 26.090€, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής προσφοράς από τη Nissan και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης, για την έκδοση King Cab, με τον κινητήρα πετρελαίου dCi 2.3 λίτρων, ισχύoς 160PS. Αντίστοιχα, η έκδοση Double Cab έχει τιμή εκκίνησης στις 27.190€. Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως όλα τα Navara διαθέτουν εγγύηση πέντε ετών ή 160 χιλιάδων χιλιόμετρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!