Πιο ελαφριά και ακόμα πιο γρήγορη!

Γιώργος Βαρίνος
Πιο ελαφριά και ακόμα πιο γρήγορη!
Η Lotus ανεβάζει τον πήχη συνεχώς, προυσιάζοντας νέες εκδόσεις της Evora. Βελτιωμένη στα σημεία και ελαφρύτερη η νέα Evora Sport 410 υπόσχεται αξέχαστες συγκινήσεις.

Μετά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις των μοντέλων Elise Cup 250 και της Exige Sport 350, η Lotus παρουσιάζει την νέα Evora Sport 410. Σημαντικά ελαφρύτερη από τη απλή, η 410 διαθέτει μια σειρά από εξαρτήματα από ανθρακονήματα και διαθέτει τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με τους 410 ίππους που προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις 0-60 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και τελική 186 mph.
Το Sport 410 βασίζεται στην εξαιρετική Evora 400 και εκτεταμένες δοκιμές στην πίστα Hethel κατάφεραν με βάση τις αλλαγές που έγιναν να κατεβάσουν τον χρόνο της Sport 400 κατά 3 δευτερόλεπτα με την Sport 410, που είναι μια εξαιρετικά μεγάλη βελτίωση. Με βάρος μόλις 1.325 κιλά, το αυτοκίνητο παρέχει μια εντυπωσιακή αναλογία ίππων/βάρος που φτάνει τους 309 ίππους/1000 κιλά.
Η σημαντική μείωση της μάζας την έκανε πιο εύκολη στους χειρισμούς στο όριο, ενώ βελτίωσε την ακρίβεια και αίσθηση. Ο Ο Ζαν Μaρί Γκαλ, Γενικός Διευθυντής της Lotus, αναφέρει πως «Το σασί Evora ήταν ήδη το καλύτερο στην Lotus και η Evora Sport 410 το ανάγει, σε ένα εντελώς νέο επίπεδο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!