Ταξιδιάρα η νέα McLaren 570 GT (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ταξιδιάρα η νέα McLaren 570 GT (video)
Στη Γενεύη θα δούμε τη νέα McLaren 570 GT που είναι το πρώτο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας με αρετές αυτοκινήτου μεγάλου τουρισμού.

H νέα McLaren 570GT είναι το τρίτο μοντέλο της σειράς Sport για τη βρετανική εταιρεία και το πρώτο στη γκάμα της που διαθέτει τη δυνατότητα άνετης κάλυψης μεγάλων αποστάσεων. Σε αυτό συνηγορούν ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών η πιο πολυτελής και καλύτερα μονωμένη καμπίνα καθώς καθ οι πιο ενδοτικές αναρτήσεις.

Με στόχο να της προσδώσει ένα νέο χαρακτήρα που θα τη διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα μοντέλα, η McLaren πρόσθεσε στην 570GT ένα μεγαλύτερο πίσω τζάμι και πανοραμική οροφή η οποία δημιουργεί ένα φωτεινό, πιο άνετο εσωτερικό. Το πίσω τζάμι δεν είναι σταθερό, αλλά ανοίγει από το πλάι αποκαλύπτοντας ένα χώρο 220 λίτρων για τις αποσκευές, επενδυμένο με δέρμα, πίσω από τα καθίσματα.

Αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης και στην ανάρτηση έχουν κάνει την GT λίγο πιο άνετη και χρηστική στην καθημερινότητα, ενώ ένα ειδικό σε ελαστικών της Pirelli που διαθέτει ειδική χάραξη μείωσης του θορύβου βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα κύλισης. Στο ίδιο μήκος κύματος, το νέο σύστημα εξαγωγής μειώνει το θόρυβο του κινητήρα χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα καλύπτονται από δερμάτινη ταπετσαρία και είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα με λειτουργία μνήμης και θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μνήμης. Για τη διευκόλυνση του οδηγού έχουν τοποθετηθεί εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ενώ η κολόνα του τιμονιού διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα αυτόματης ανύψωσης για πιο εύκολη είσοδο και έξοδο του οδηγού.

Το twin-turbo V8 κινητήρας των 3.8 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει 570 ίππους, επιτρέποντας στη νέο 570 GT να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και να επιτυγχάνει τελική ταχύτητα των 328 χλμ/ώρα.

Η τιμή εκκίνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει καθοριστεί στις £ 154.000, που σημαίνει περίπου 200.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!