Αντίθετος με τους νέους κανονισμούς ο Χάμιλτον

Αντίθετος με τους νέους κανονισμούς ο Χάμιλτον

Αντίθετος με τους νέους κανονισμούς ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον δε συμφωνεί με τους νέους κανονισμούς τονίζοντας ότι θα προτιμούσε πιο ελαφριά μονοθέσια, κινητήρες V12 και μεγαλύτερα ελαστικά.

Για τους νέους κανονισμούς που θα εφαρμοστούν από το 2017 ήρθαν σε συμφωνία οι ομάδες της Formula1. Οι αλλαγές σε αυτούς είναι πάρα πολλές και συμπεριλαμβάνουν πιο βαριά μονοθέσια, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνο τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός τόνισε πως θα προτιμούσε να είναι πιο ελαφριά, να έχουν κινητήρες V12 και μεγαλύτερα ελαστικά.

«Οδήγησα τις τελευταίες ημέρες με αυτά τα ελαστικά και σκεφτόμου γιατί είναι τόσο δύσκολο και ποιες είναι οι φυσικές προκλήσεις για την Pirelli και γιατί γλιστράει το μονοθέσιο. Απλά αντιλήφθηκα ότι όταν μπήκα στη Formula1 το μονοθέσιο ήταν 605 ή 610 κιλά και τώρα είναι 100 κιλά πιο βαρύ. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά.

Δεν πρέπει να αλλάξουν τους κανονισμούς τόσο πολύ για να κάνουν τα μονοθέσια να πηγαίνει πιο γρήγορα, απλά να τα κάνουν πιο ελαφριά. Ήδη είναι πολύ βαριά. Πιστεύω ότι είναι γελοίο. Ήταν καλά στα 600 κιλά, ωραία και ευκίνητα. Ήταν πιο εύκολο για τα ελαστικά και είχαμε λιγότερα κλαταρίσματα. Όσο πιο βαριά τα κάνεις, τόσο μεγαλύτερη πίεση ασκείς και τα ελαστικά είναι ακόμα χειρότερα.

Απλά βάζει περισσότερο άγχος στην Pirelli για να παράγει καλύτερα ελαστικά και μετά περισσότερη κάθετη δύναμη. Δε νομίζω ότι είναι εντάξει οι κανονισμοί, ακόμα κι αν μάχονταν πέντε ομάδες. Θα μου άρεσε ένα διαφορετικό είδος μονοθεσίου, αλλά δεν έχω τις απαντήσεις. Όμως, θα λάτρευα έναν κινητήρα V12 και μεγαλύτερα ελαστικά», ανέφερε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής για τις αλλαγές που αποφασίστηκαν.

Best of internet