«Πρώτη» για τη νέα Aprilia

Νίκος Τσιώκος
«Πρώτη» για τη νέα Aprilia
Τις πρώτες δοκιμές με τη νέα μοτοσικλέτα της Aprilia πραγματοποίησαν στο Κατάρ οι Αλβάρο Μπαουτίστα και Στέφαν Μπραντλ.

Η Aprilia έχασε τις δοκιμές εξέλιξης στο Φίλιπ Άιλαντ και έκανε τις δικές της δοκιμές στο Κατάρ, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά με τη μοτοσικλέτα του 2016, την RS-GP. Οι Αλβάρο Μπαουτίστα και Στέφαν Μπραντλ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από αυτή και δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έχει γίνει, όπως και οι Ρομάνο Αλμπεσιάνο, Φαούστο Γκρεσίνι.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Ρομάνο Αλμπεσιάνο, αγωνιστικός διευθυντής Apirlia: «Μετά το shakedown στην Αραγονία με τους δοκιμαστές, οι Αλβάρο και Στέφαν, άρχισαν να γνωρίζουν τη νέα Aprilia RS-GP εδώ στο Κατάρ. Ήταν τρεις πολύ έντονες και θετικές μέρες δουλειάς. Φέρνουμε στο σπίτι πολλές πληροφορίες και υπάρχουν κάποιες που προποκαλούν πονοκεφάλους, πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα.

Όμως, πάνω απ' όλα μένουμε με την επιβεβαίωση ότι η νέα δυναμική είναι σημαντικά καλύτερη από τη μοτοσικλέτα του 2015. Έχουμε ένα σημαντικό μονοπάτι εξέλιξης μπροστά μας που επιταχυνθεί απαραίτητα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τη φετινή σεζόν θα μεγαλώσουμε προς ένα ενδιαφέρον επίπεδο».

Φαούστο Γκρεσίνι, τιμ μάνατζερ και ιδιοκτήτης της Gresini, χορηγού της Aprilia: «Ακούγοντας τα θετικά σχόλια από τους αναβάτες μας, μετά τα πρώτα χιλιόμετρα που έκαναν, είναι συναρπαστική η νέα μοτοσικλέτα. Η RS-GP φαίνεται να έχει ξεκινήσει με το δεξί.

Οι Αλβάρο και Στέφαν παρατήρησαν μία καθαρή βελτίωση στη δυναμική σε σύγκριση με τη μοτοσικλέτα του 2015. Τώρα έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξέλιξης μπροστά μας, όμως ξεκινάμε από μία ιδαίτερα μοναδική βάση».

Αλβάρο Μπαουτίστα: «Σε αυτές τις τρεις ημέρες εξερευνήσαμε τη νέα μοτοσικλέτα κάνοντας πολλή δουλειά με μικρές περιόδους, από τη στιγμή που ήταν οι πρώτες δοκιμές με την RS-GP. Προφανώς, δεν είμαστε στο 100%, αλλά έχουμε μία πολύ αφετηρία. Ήδη είμαστε σε παρόμοιο επίπεδο με το τέλος του 2015, με τη διαφορά ότι είμαστε απλά στην αρχή.

Υπάρχει πολύς χώρος για εξέλιξη επειδή με την παλιά μοτοσικλέτα ήμασταν στο όριο. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε πολλά πράγματα, όμως είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έχει κάνει η Aprilia. Στις επόμενες δοκιμές ελπίζω να μπορέσουμε να θέσουμε τη βάση για τη νέα σεζόν».

Στέφαν Μπραντλ: «Αυτές οι δοκιμές ήταν πραγματικά σημαντικές, καθώς ήταν η πρώτη επαφή με τη νέα μοτοσικλέτα. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές. Βλέπω μία ξεκάθαρη διαφορά σε σύγκριση με την παλιά μοτοσικλέτα και κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Αυτή τη στιγμή έχω καλή αίσθηση, παρά το γεγονός ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα πριν μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Είναι ένα πλήρως νέο και απαιτητικό πρότζεκτ, όμως μπορούμε να πούμε ότι ξεκινήσαμε με το δεξί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!