Η Ford αναδεικνύει καινοτόμες εφαρμογές

Γιώργος Βαρίνος
Η Ford αναδεικνύει καινοτόμες εφαρμογές
Μέσω του διαγωνισμού Smart Mobility Challenge, η Ford βραβεύει έξυπνες ιδέες που θα λύσουν τα προβλήματα μετακίνησης του μέλλοντος.

Μία νέα εφαρμογή που μπορεί να κάνει τα ταξίδια πιο οικονομικά, πιο κοινωνικά και να βοηθήσει στην εκτόνωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης ήταν η νικήτρια του Ford Smart Mobility Challenge. Οι δημιουργοί της εφαρμογής Jaunt για συμμετοχικά ταξίδια (journey-sharing) έλαβαν το βραβείο των 10.000, που τους απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Η εφαρμογή Jaunt των Ilya Zarembsky και Betsy Medvedovsky από τη Νέα Υόρκη, επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν το ταξίδι τους και να “συνδέονται” με άλλους ταξιδιώτες καθοδόν για τον προορισμό τους, πετυχαίνοντας μεγαλύτερη ταχύτητα ή πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές. Ένας αλληλεπιδραστικός χάρτης επιτρέπει στους χρήστες να έχουν εικόνα των διαθέσιμων θέσεων ανά μεταφορικό μέσο, θέση και ώρα και να ανακαλύπτουν περισσότερες για τους συνταξιδιώτες τους. Τα συμμετοχικά ταξίδια, η χρήση διαφορετικών μέσων και η ενθάρρυνση των ταξιδιωτών να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση βασικών οδών και θα βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις.

Στη 2η θέση βρέθηκε η SelfieGo, μία εφαρμογή που παροτρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν ποδήλατο ή τα πόδια στις μετακινήσεις τους, ενώ την 3η θέση κατέκτησε η Flux, μία εφαρμογή σχεδιασμένη να περιορίσει το μποτιλιάρισμα. Και οι δύο βραβεύτηκαν με 7.500 Ευρώ.

Βασισμένος σε μια ιδέα του Cologne Game Lab, ο διαγωνισμός Ford Smart Mobility Game Challenge λανσαρίστηκε πέρσι στο Gamescom, τη μεγαλύτερη έκθεση συμμετοχικών παιχνιδιών στην Ευρώπη. Θέμα του διαγωνισμού ήταν η επινόηση «παιχνιδιών» που μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις.

Το Gamification έχει αποδειχτεί ένας αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας σε πολλούς τομείς. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Ford Smart Mobility Challenge προέρχονταν από τη Ford, το Cologne Game Lab, το USC Games Program, το Cologne International School of Design, και το Turn 10 Studios.

Το Ford Smart Mobility είναι το σχέδιο της εταιρίας να πρωτοστατήσει στους τομείς συνδεσιμότητας, μετακίνησης, αυτόνομων οχημάτων, εμπειρίας πελατών και διαχείρισης δεδομένων. Η αναζήτηση νέων και καινοτόμων τρόπων για την επίλυση παγκόσμιων θεμάτων μεταφοράς είναι αναπόσπαστο στοιχείο της μεταμόρφωσης της Ford από μία εταιρία αυτοκινήτων σε εταιρία αυτοκίνησης και μετακίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!