Αρέσει η Bentley EXP 10 Speed 6 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αρέσει η Bentley EXP 10 Speed 6 (video)
Το πρωτότυπο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας απέσπασε ένα ακόμα βραβείο σχεδίασης, αυτή τη φορά από το γερμανικό συμβούλιο σχεδιασμού.

H Bentley EXP 10 Speed 6 έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης το 2015 και την ίδια χρονιά εκτέθηκε στο Concorso d’Eleganza, μια έκθεση ιστορικών και κλασικών αυτοκινήτων που πραγματοποιείται στους υπέροχους κήπους του resort Villa d’ Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια της υψηλού κύρους έκθεσης, πολλές εταιρείες παρουσιάζουν πρωτότυπα και μελλοντικά μοντέλα, τα οποία μάλιστα διαγωνίζονται για τη σχεδίασή τους. Σε αυτό το διαγωνισμό η Bentley EXP 10 Speed 6 απέσπασε το “Βραβείο Σχεδιασμού για concept & πρωτότυπα αυτοκίνητα”, το οποίο δεν έμελλε να είναι το μοναδικό.

Πρόσφατα το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού απένειμε στην Bentley EXP 10 Speed 6 το χρυσό βραβείο, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής, εμβληματικής σχεδίασής της που συνδυάζει σπορ, πολυτελή, κλασικά και σύγχρονα στοιχεία σε ιδανικές αναλογίες. Τα γερμανικά βραβεία σχεδιασμού είναι από τα πιο έγκυρα στον κόσμο. Το χρυσό βραβείο συμβολίζει τον άριστο σχεδιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο και απονέμεται μόνο στον καλύτερο, ανάμεσα στους καλύτερους συμμετέχοντες ανά κατηγορία. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι Bentley Flying Spur και Continental GT Speed που ανανεώθηκαν το 2015 τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, έλαβαν και αυτές ειδική μνεία από την επιτροπή των Γερμανικών βραβείων σχεδιασμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!