Downsizing για την Mercedes-AMG C Coupe

Γιώργος Βαρίνος
Downsizing για την Mercedes-AMG C Coupe
Στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί μια νέα έκδοση AMG της Mercedes C Coupe, με κινητήρα χωρητικότητας τριών αντί τεσσάρων λίτρων.

Με μικρότερο κινητήρα V6 3.0 λίτρων και δύο turbo, θα κάνει την εμφάνισή της στην Γενεύη η Mercedes – AMG C43 Coupe. Η νέα έκδοση έρχεται να κλείσει το κενό ανάμεσα στα «συμβατικά» μοντέλα και στην έκδοση AMG C63 με τον τετράλιτρο V8 κινητήρα που αποδίδει 476 ίππους. Εδώ η ισχύς είναι 362 ίπποι και η ροπή 520 Nm, που σε συνδυασμό επιταχύνουν το εντυπωσιακό μεσαίο κουπέ από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic, ενώ το κιβώτιο είναι το νέο αυτόματο 9 σχέσεων με τον κωδικό 9G-Tronic.

Η C43 Coupe αισθητικά ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα ματ καλύμματα των καθρεφτών, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τις ζάντες 18 ιντσών. Εσωτερικά έχει χρησιμοποιηθεί το κόκκινο χρώμα σε αρκετές λεπτομέρειες, όπως στις ραφές των επενδύσεων και στις ζώνες ασφαλείας, ενώ το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος του, τα πεντάλ από αλουμίνιο και τα όργανα έχουν διαφορετική αρίθμηση. Νέο σύστημα διεύθυνσης, διαφορετική ανάρτηση, ενισχυμένα φρένα και φυσικά νέες ρυθμίσεις σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ολοκληρώνουν τις αλλαγές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!