Μια μοναδική Lamborghini Aventador

Γιώργος Βαρίνος
Μια μοναδική Lamborghini Aventador
Ο Βρετανικός οίκος βελτιώσεων Mansory δημιούργησε αυτή τη μια και μοναδική Lamborghini Aventador 818 ίππων, για Βρετανό κροίσο.

Με ένα «κοστούμι» από ίνες άνθρακα και μηχανικές βελτιώσεις που ανεβάζουν την ισχύ της στους 818 ίππους, αυτή η Lamborghini Aventador Superveloce με τον κωδικό J.S. 1 Edition ανήκει στον βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζέιμς Στάντ. Συχνός πελάτης του οίκου Mansory στη Μεγάλη Βρετανία, ο Στάντ απαίτησε το αυτοκίνητό του να μην αντιγραφεί και έτσι θα παραμείνει το μοναδικό του είδους του.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, το αμάξωμα της Aventador έχει δεχτεί σημαντικές τροποποιήσεις στους προφυλακτήρες και στις αεροτομές, οι οποίες αισθητικά τη φέρνουν πολύ κοντά στη σχεδίαση της Veneno. Ωστόσο ο Mansory δεν περιορίστηκε σε αυτές, καθώς με επεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής του V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων η ισχύς εκτινάχθηκε στους 818 ίππους από τους 740 και αντίστοιχα ενισχύθηκαν και οι επιδόσεις. Έτσι τα 100 χιλιόμετρα από στάση είναι πλέον υπόθεση μόλις 2,7 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 352 χλμ./ώρα.

Αν τώρα αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο κύριος που έδωσε πολλές δεκάδες χιλιάδες λίρες Αγγλίας για να δημιουργήσει αυτή τη μια και μοναδική έκδοση της Aventador, σημειώστε: O Τζέιμς Στάντ είναι κατά βάση συλλέκτης και έμπορος έργων τέχνης και παντρεμένος με την κόρη του επίσης δισεκατομμυριούχου Μπέρνι Έκλεστοουν, αφεντικού της F1. Διαθέτει συλλογή από 200 πολυτελή, supersport και vintage μοντέλα αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται θωρακισμένες Mansory Rolls Royce Ghost, αρκετές Lamborghini, δύο Mercedes Gullwing, ένα AC Cobra και μια Ferrari 250 LM, που θεωρείται το ακριβότερο στον κόσμο κλασικό αγωνιστικό μοντέλο, με αξία που ξεπερνά τα 30.000.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!