Τελική 400 χλμ./ώρα υπόσχεται το Dendrobium (video)

Τελική 400 χλμ./ώρα υπόσχεται το Dendrobium (video)

Ένα ακόμα πρωτότυπο hypercar από τη μακρινή Σιγκαπούρη, με ισχύ 1.500 ίππων, ερίζει για το στέμμα του πιο γρήγορου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

Τελική 400 χλμ./ώρα υπόσχεται το Dendrobium (video)

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα ηλεκτρικά hypercars στο πρόσφορο περιβάλλον που δημιουργεί η μεταβατική περίοδος από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους ηλεκτρικούς. Ιδού λοιπόν ένα ακόμα νεοφυές διθέσιο, φουτουριστικό και άκρως εντυπωσιακό αισθητικά  supersport μοντέλο που προέρχεται από την Ασία και συγκεκριμένα μια εταιρεία με έδρα της Σιγκαπούρη με την επωνυμία Vanda Electric. Το αυτοκίνητο που οραματίστηκε ονομάζεται Dendrobium από ένα είδος ορχιδέας που ευδοκιμεί στην περιοχή και διαθέτει 4 ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν 1.500 ίππους ισχύος και 4.000 Nm ροπής. Αυτά τα νούμερα είναι ικανά για επιδόσεις που φέρνουν ζάλη, όπως επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Dendrobium θα διαθέτει μια συστοιχία μπαταριών με τεράστια χωρητικότητα ενέργειας 100 KWh η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία για 400 χιλιόμετρα, σίγουρα όχι με ταχύτητα 400 χλμ./ώρα. Για να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του τεράστιας ενεργειακής απόδοσης συστήματος πρόωσης, όλα τα μέρη –μπαταρίες, κινητήρες- είναι υγρόψυκτα. Τη σοβαρότητα του εγχειρήματος προδίδει η συνεργασία με την γνωστή από την F1 βρετανική ομάδα της Williams, για την κατασκευή του πλαισίου και το αμαξώματος από τα ευγενή υλικά αλουμίνιο και ίνες άνθρακα.

Οι κατασκευαστές του Dendrobium ευελπιστούν να έχουν έτοιμο ένα αυτοκίνητο για λανσάρισμα στην έκθεση της Γενεύης το 2017, από όπου προσδοκούν να αντλήσουν τουλάχιστον 10 παραγγελίες. Η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά από αυτά που γνωρίζουμε από αντίστοιχες προσπάθειες θα πρέπει να βρίσκεται στη σφαίρα των 1.000.000 – 2.000.000€. 

Best of internet