Πρώτες δοκιμές για ΚΤΜ στο Moto GP

Νίκος Τσιώκος
Πρώτες δοκιμές για ΚΤΜ στο Moto GP
Τις πρώτες δοκιμές της σε επίπεδο Moto GP έκανε η ΚΤΜ ενόψει 2017, καθώς... ξόδεψε τρεις ημέρες στη Χέρεθ.

Στο Moto GP ετοιμάζεται να μπει η ΚΤΜ από το 2017 και ήδη ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές ενόψει της εμπλοκής της στην πρώτη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας. Οι Μίκα Κάλιο, Άλεξ Χόφμαν και Ράντι ντε Πινιέ πήραν μέρος στις τριήμερες δοκιμές που έγιναν στην πίστα της Χέρεθ και άπαντες τόνισαν ότι μοναδικό πρόβλημα ήταν ο καιρός, αν και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πράγματα σε βρεγμένο και στεγνό.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Μάικ Λάιτνερ (Σύμβουλος σε θέματα Moto GP): «Δυστυχώς, αυτή τη φορά είχαμε λιγότερη τύχη με τον καιρό, όμως και πάλι χρησιμοποίησαμε κατάλληλα την αλλαγή συνθηκών για να δουλέψουμε στην πίστα για πρώτη φορά με αμφότερα τα πληρώματά μας και επίσης υπό την πίεση του χρόνου. Είχαμε την πρώτη μας εμπειρία στο βρεγμένο και μπορέσαμε να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα από πλευράς ηλεκτρονικών και ικανότητας οδήγησης. Ο Ράντι ντε Πινιέ μας έδωσε πολύ σημαντική δύναμη για περαιτέρω εξέλιξη της KTM RC16 την τρίτη και τελευταία ημέρα στο στεγνό».

Μίκα Κάλιο (Δοκιμαστής): «Αφού δουλέψαμε στα εργονομικά και στο στήσιμο σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τις δύο πρώτες ημέρες, μπορέσαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές στις βελτιωμένες συνθήκες την τρίτη μέρα. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα και είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση. Πιστεύω ότι ξανά δώσαμε στους τεχνικούς σημαντικές πληροφορίες».

Άλεξ Χόφμαν (Δοκιμαστής): «Το μοναδικό αρνητικό στις τρεις ημέρες ήταν ο καιρός. Σε σύγκριση με τις τελευταίες μου δοκιμές στο Σπίλμπεργκ και στη Βαλένθια στο τέλος της περσινής χρονιάς, η μοτοσικλέτα έχει εξελιχθεί, όχι μόνο από πλευράς εμφάνισης, αλλά επίσης και από τεχνικής. Τώρα όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά και τους χρόνους».

Ράντι ντε Πινιέ (Δοκιμαστής): «Παρά το ότι δεν έχω ανέβει σε μοτοσικλέτα του Moto GP για πάνω από ένα χρόνο, αμέσως ένιωσα πολύ καλά πάνω στη μοτοσικλέτα. Ως συνήθως, πρώτα την προσαρμόσαμε για να ταιριάζει στις δικές μου απαιτήσεις. Μετά σε σύντομο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε μερικά πράγματα με τα ηλεκτρονικά. Τώρα είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τις επόμενες δοκιμές σε μερικές εβδομάδες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!