Φέτελ: «Θα έρθουν περισσότερα»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Θα έρθουν περισσότερα»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο μονοθέσιο της Ferrari τονίζοντας ότι ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό του στιλ απ' το περσινό.

Κυρίαρχος τις δύο πρώτες ημέρες των δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Η Ferrari έχει δείξει θετικά στοιχεία μέχρι τώρα όντας αρκετά μπροστά από τους αντιπάλους της και ο Γερμανός δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο μονοθέσιο. Μάλιστα, τόνισε ότι ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό του στιλ, όπως και στου Κίμι Ραϊκόνεν, σε σύγκριση με το περσινό.

«Νομίζω ότι όταν το μονοθέσιο έχει περισσότερη πρόσφυση, ταιριάζει σε όλων το οδηγικό στιλ, οπότε ναι», απάντησε, όταν ρωτήθηκε αν του ταιριάζει το φετινό «όπλο» της Scuderia περισσότερο από του 2015. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον κινητήρα. «Είναι ένα βήμα μπροστά και αυτό είναι θετικό. Επίσης, πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί η μονάδα ισχύος.

Θα έρθουν ακόμα περισσότερα και ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε, όμως γι' αυτές τις δύο ημέρες είμαι αρκετά χαρούμενος σε γενικές γραμμές. Μέχρι τώρα το πρώτο πράγμα που έχει σημασία είναι ότι έχω καλή αίσθηση. Το χτίσιμο τις δύο πρώτες ημέρες ήταν σημαντικό. Το μονοθέσιο αντιδρά, κάνει αυτό που ζητάω και αυτό είναι θετικό.

Ο Κίμι έχει παρόμοια εντύπωση και ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε. Χρειαζόμαστε πολλά χιλιόμετρα και υπάρχει αρκετό υλικό να δουλέψουμε, αλλά προς το παρόν είμαστε καλά», πρόσθεσε. Τέλος, του έγινε ερώτηση αν εντυπωσιάστηκε από τις αλλαγές που έχουν γίνει. «Απολύτως.

Έχει γίνει πολλή δουλειά σε αυτό το μονοθέσιο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και πριν. Είναι μία πλήρως διαφορετική προσέγγιση και διαφορετικό πρότζεκτ. Εκτός βλέπεις κάποιες αλλαγές, αλλά εντός αυτού βλέπεις πάρα πολλές. Πολλοί άνθρωποι έχουν ρίξει ιδρώτα σε αυτό το μονοθέσιο, οπότε είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι πιο γρήγορο», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!