Το Μάιο στην Ελλάδα το VW Tiguan

Το Μάιο στην Ελλάδα το VW Tiguan

Το Μάιο στην Ελλάδα το VW Tiguan

Το νέο VW Tiguan αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες των πωλήσεων SUV με την έναρξη των πωλήσεων του στη χώρα μας. 

Βασισμένο σε εντελώς νέο πλαίσιο για σημαντικά χαμηλότερο βάρος, με ισχυρότερους και πιο οικονομικούς κινητήρες που ξεκινούν από τα 1.4 λίτρα και νέες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας, το νέο Tiguan που θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από το Μάιο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των μικρών – μεσαίων SUV. Όπως και η πρώτη γενιά του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 2007 και είχε μια εντυπωσιακή πορεία με πωλήσεις 2.670.000 μονάδων, έτσι και η σημερινή είναι φορέας σημαντικών καινοτομιών στην κατηγορία.

Χάρη στο νέο πλαίσιο MQB, η δεύτερη γενιά του Tiguan δεν είναι απλώς πιο δυναμική και με έντονο σπορ χαρακτήρα αλλά εξασφαλίζει μείωση του βάρους πάνω από 50 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και ένα μεγάλο όφελος σε εσωτερικούς χώρους, με τoν όγκο του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 615 λίτρα.

Ανάλογα εντυπωσιακή είναι και η βελτίωση στην απόδοση και στην κατανάλωση των κινητήρων, οι οποίοι παρότι είναι πιο ισχυροί, παράλληλα απαιτούν 24% λιγότερο καύσιμο κατά μέσο όρο.  Το μοντέλο προσφέρεται με 8 επιλογές κινητήρων βενζίνης και diesel, με ισχύ που κυμαίνεται από 115 μέχρι 240 ίππους. Η μετάδοση πραγματοποιείται στους εμπρός ή σε όλους του τροχούς μέσω του συστήματος 4Motion ανάλογα με την έκδοση, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG 6 ή 7 σχέσεων.

Τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης Front Assist με λειτουργία City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring, Lane Assist, Multi-Collision Brake και Pre-Crash συμπεριλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του Tiguan, όπως και νέα συστήματα infotainment που ανάλογα με την έκδοση συνδυάζονται με δυνατότητα κλήσης ανάγκης, αυτόματη ενημέρωση για ατύχημα, online πληροφόρηση για την κυκλοφορία και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, ενημέρωση για την κατάσταση του αυτοκινήτου και  “App Connect” που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω smartphone με τα συστήματα του αυτοκινήτου.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι εκδόσεις και οι τιμές τους στην ελληνική αγορά, στη Γερμανία ωστόσο που ξεκίνησαν οι πωλήσεις το κόστος της βασικής έκδοσης με τον κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων είναι 25.970€. 

Best of internet