Ακόμα μεγαλύτερη η Bentley Mulsanne (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ακόμα μεγαλύτερη η Bentley Mulsanne (video)
Η κορυφαία λιμουζίνα της βρετανικής εταιρείας ανανεώνεται για το 2016 και αποκτά νέα έκδοση με ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι κροίσοι αυτού του κόσμου φαίνεται ότι δεν αρκούνται στα 5,5 μέτρα του μήκους της κορυφαίας Bentley, της Mulsanne, έτσι η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει μια ακόμα έκδοση στη γκάμα, την Extended Wheelbase, με αυξημένο κατά 24 εκατοστά μεταξόνιο. Ταυτόχρονα ήρθε η ώρα, μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην αγορά, μιας μικρής αισθητικής ανανέωσης για το μοντέλο που κοστίζει περίπου 400.000€ και θα παρουσιαστεί στην ανανεωμένη του εκδοχή στην έκθεση της Γενεύης.

Ξεκινώντας από τις αλλαγές στο αμάξωμα, η Mulsanne απέκτησε νέα, σαφώς μεγαλύτερη μάσκα και πιο σύγχρονα εμπρός φωτιστικά σώματα. Νέα είναι και η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων, εξασφαλίζοντας μια πιο εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εικόνα στο μοντέλο. Ταυτόχρονα, η νέα έκδοση Extended Wheelbase έρχεται να προστεθεί στην απλή και στην Speed, εξασφαλίζοντας τεράστιο χώρο για τους πίσω επιβάτες που τώρα έχουν στη διάθεσή τους ρυθμιζόμενα καθίσματα που μετατρέπονται σε πολυθρόνες, τραπεζάκια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, μεγάλες οθόνες του συστήματος infotainment και έξτρα βάσεις για laptop. Φυσικά, στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν αναρίθμητα στοιχεία, τόσο gadget όσο και «απαραίτητα», όπως το μικρό ψυγείο που τοποθετείται ανάμεσα στις δύο πίσω θέσεις.

Μάλλον δεν ενδιαφέρει κανένα από τους πιθανούς ιδιοκτήτες της Mulsanne, αλλά και η νέα επιμηκυμένη έκδοση διαθέτει τον ίδιο κινητήρα V8 με χωρητικότητα 6,75 λίτρα και απόδοση 505 ίππων, που στην έκδοση Speed ανεβαίνει στου 530. Αυτό ωστόσο που κάνει εντύπωση δεν είναι τόσο η ισχύς, που για έναν τόσο μεγάλο κινητήρα με δύο turbo είναι αναμενόμενη, αλλά η ροπή των 1.020 Nm που κυριολεκτικά ξεριζώνει δέντρα. Απαραίτητη, ωστόσο, για ένα όχημα που το βάρος του φτάνει τα 2.800 κιλά.

Στο τομέα του εξοπλισμού ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 24 διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο γούστο του και να τις συνδυάσει με τις 13 διαφορετικές επενδύσεις ξύλου, μετάλλου ή… πέτρας για το ταμπλό και τις πόρτες. Το σύστημα ήχου διαθέτει στάνταρ ενισχυτή ισχύος 2.200 watt και 20 ηχεία, ενώ το σύστημα infotainment διαθέτει νέα οθόνη 8 ιντσών, λειτουργίες CarPlay και Android auto για εύκολη επικοινωνία με όλα τα smartphone και τέλος ένα σκληρό δίσκο 60 Gb για αποθήκευση δεδομένων.

Επειδή όμως η λίστα του εξοπλισμού των Mulsanne είναι πραγματικά ατελείωτη, κλείνουμε σημειώνοντας πως όλο αυτό το τεράστιο, κορυφαίας πολυτέλειας «διαμέρισμα σε τροχούς» μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 296 χλμ./ώρα. Ούτε καν 300…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!