Αποφασίστηκε η αναβίωση της BMW 8

Γιώργος Βαρίνος
Αποφασίστηκε η αναβίωση της BMW 8
Η παρουσίαση ενός νέου πολυτελούς κουπέ με την ονομασία 8 series αποφασίστηκε από την BMW, για να ανακόψει την επέλαση της Mercedes S-Class.

Η κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων γνωρίζει άνθηση και οι παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου θέλουν να αυξήσουν τόσο τη γκάμα τους, όσο και τα μερίδιά τους σε αυτή. Όχι φυσικά για λόγους γοήτρου, αλλά για λόγους κερδοφορίας. Μια εσωτερική έρευνα της BMW έδειξε ότι ο μεγάλος της ανταγωνιστής, η Mercedes, έχει καταφέρει με την S-Class και τις διάφορες εκδόσεις της, τεράθυρη απλή και long, κουπέ και cabriolet, να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας στην κατηγορία όπου ένα και μόνο αυτοκίνητο μπορεί να αποφέρει καθαρό οικονομικό όφελος πέραν των 30.000€.

Παρότι η παρουσίαση της νέας σειράς 7 από την BMW αναμένεται να αποφέρει μια αύξηση στις πωλήσεις στο επίπεδο των 70.000 μονάδων το 2016, το αντίστοιχο νούμερο όλων των εκδόσεων της S-Class της Mercedes για το 2015 ήταν 125.000 μονάδες. Αυτή η διαφορά σημαίνει τεράστια απώλεια κερδών για τη Βαυαρική μάρκα και φυσικά ψάχνει τον τρόπο να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο τρόπος με την οποίο η BMW πιστεύει ότι θα ανακόψει την επέλαση του ανταγωνιστή της στην κορυφαία κατηγορία είναι λοιπόν η αναβίωση της σειράς 8, του εντυπωσιακού κουπέ που είχε παρουσιαστεί στο τέλος της δεκαετίας του 80 και διατηρήθηκε στην παραγωγή έως και το 1999. Η νέα σειρά 8, που θα παρουσιαστεί έως το 2020, θα βασίζεται στο πλαίσιο της εφτάρας και θα έχει καθαρά κουπέ παρουσιαστικό ανάλογο της σειράς 6.

Επίσης θα έχει διάφορες εκδόσεις, οι πιο πιθανές εκ των οποίων θα είναι τετράθυρη, δίθυρη και cabriolet, όλες με τετραθέσια διάταξη. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ύπαρξη υβριδικής ή ακόμα και καθαρά ηλεκτρικής έκδοσης όταν θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο, το οποίο φυσικά θα ενσωματώνει και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ημι-αυτόνομης και αυτόνομης οδήγησης.

Η αισθητική της νέας σειράς 8 δεν είναι ακόμα γνωστή, μιας πολύ καλή εικόνα όμως του πιθανού παρουσιαστικού της μας δίνει το πρωτότυπο Gran Lusso Coupe Concept των εικόνων που βλέπετε και είχε παρουσιάσει η BMW το 2013.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!