Το υδρογονοκίνητο μέλλον της Lexus

Πέτρος Πιτσίνης
Το υδρογονοκίνητο μέλλον της Lexus
Μέχρι το 2020 η Lexus θα αντικαταστήσει το LS και θα φέρει στην παραγωγή το LF-FC, ένα πολυτελές σεντάν που συνδυάζει ηλεκτρισμό και υδρογόνο για την κίνησή του!

Η Lexus είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν την υβριδική τεχνολογία στο παρελθόν και τώρα, ήρθε η ώρα για να μας δείξει το μέλλον της. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται στο υδρογόνο, αφού θα παρουσιάσει ένα υδρογονοκίνητο σεντάν! To LF-FC όπως ονομάζεται, είχε αποκαλυφθεί ένα χρόνο πριν στην έκθεση του Τόκιο και έχει εντυπωσιακή εμφάνιση. Χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου και ηλεκτρισμό για να κινηθεί, με το μοτέρ να στέλνει την δύναμη στους πίσω τροχούς και τον ηλεκτροκινητήρα να κινεί τους εμπρός.

Αυτό δίνει την δυνατότητα να ελέγχεται με απόλυτη ακρίβεια το ποσοστό της συνολικής ισχύος που στέλνεται σε κάθε άξονα, ενώ το ντεπόζιτο του καυσίμου έχει σχήμα "T" για καλύτερη κατανομή του βάρους και κατά συνέπεια, καλύτερη οδική συμπεριφορά. Το LF-FC θα βγει στην αγορά πριν το 2020, ενώ φυσικά θα ενσωματώνει πολλές τεχνολογίες. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης είναι ένα παράδειγμα από τον εξοπλισμό, αλλά και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων για την υποβοήθηση ομαλότερης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο. Αισθητικά όπως όλα τα πρωτότυπα είναι εντυπωσιακό και στην πρώτη ματιά είναι δύσκολο να παρατηρηθούν οι πίσω πόρτες, μοιάζοντας περισσότερο με ένα δίθυρο κουπέ. Το εσωτερικό είναι και εκείνο φουτουριστικό με οθόνες να βρίσκονται σχεδόν παντού, όμως λογικά, η έκδοση παραγωγής θα διαφοροποιείται αισθητά, όπως συμβαίνει συνήθως. Τέλος, ο ερχομός του LF-FC σημαίνει την διακοπή παραγωγής του LS, το οποίο είναι το τωρινό μοντέλο της Lexus στην κατηγορία και ανταγωνίζεται τα Audi A8, Mercedes-Benz S-Class και BMW Σειρά 7.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!