Αποκαλυπτήρια με προσδοκίες για Manor (pics)

Νίκος Τσιώκος
Αποκαλυπτήρια με προσδοκίες για Manor (pics)
Η Manor πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου για το 2016, της MRT05, έχοντας προσδοκίες για μία καλύτερη σεζόν.

Η επόμενη ομάδα που αποκάλυψε το μονοθέσιό της για το 2016 έγινε η Manor. Η ομάδα του Μπάνμπερι έχει νέα ονομασία, νεό λογότυπο, καθώς και νέα χρώματα (κόκκινο, μπλε και λίγο άσπρο) στην MRT05, που παρουσίασε στη Βαρκελώνη λίγο πριν την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών εξέλιξης τη Δευτέρα (22/2).

Με αυτό, οι Βρετανοί έχουν προσδοκίες για μία πολύ καλύτερη σεζόν, σε σύγκριση με το 2015, όπως τόνισαν οι Τζον ΜακΚουίλιαμ, Ντέιβ Ράιαν. «Είναι το καλύτερο μονοθέσιο που έχουμε παρουσιάσει. Σίγουρα το πιο φιλόδοξο και το πιο επιθετικό. Το συνολικό πακέτο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά, όχι μόνο από την περσινή χρονιά, αλλά και από οποιοδήποτε μονοθέσιο από τα προηγούμενα.

Καθυστερήσαμε το πρόγραμμα για το σασί για να περιμένουμε τη νέα μονάδα ισχύος, κάτι που άξιζε να κάνουμε. Η μονάδα ισχύος PU106C Hybrid της Mercedes είναι ένα υπέροχο κατόρθωμα των μηχανικών και είμαστε υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι που την προμηθευόμαστε από την τεχνολογία των πρωταθλητών, που εξελίσσει η Mercedes AMG High Perfomance Powertrains.

Επίσης, έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο χάρη στον τεχνικό μας συνεργάτη, τη Williams Advanced Engineering, που μας παρέχει το κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα στοιχεία στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Μαζί με τις προσπάθειες των ομάδων μας αεροδυναμικής και σχεδιασμού είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό πακέτο. Η MRT05 είναι ανταγωνιστική και πραγματικά το πιστεύουμε αυτό.

Η ομάδα σχεδιασμού έχει εστιάσει αποκλειστικά σε αυτό από τα μισά της περασμένη σεζόν και αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάποιο μέρος του μονοθεσίου που θα το είχαμε σχεδιάσει διαφορετικά», είπε ο τεχνικός διευθυντής της Manor. «Οι στόχοι είναι δύο, ευπρέπεια και ανταγωνισμός. Κάθε άνθρωπος σε αυτή την ομάδα ανυπομονεί για τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη σε μερικές εβδομάδες.

Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάθε τομέα και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσουμε τους αντιπάλους. Έχουμε μία καλή ομάδα ανθρώπων, μία φανταστική τεχνική συνεργασία με τη Mercedes Benz και τη Williams Advnaced Engineering και τώρα εξαρτάτα από εμάς. Η ομάδα έκανε αξιέπαινη δουλειά πέρυσι δεδομένων των περιστάσεων κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα.

Φέτος, με το πακέτο που έχουμε, πρέπει να προσέξουμε κάθε λεπτομέρεια στον εξοπλισμό μας», ανέφερε, με τη σειρά του, ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι αλλαγές έχουμε και στο οδηγικό δίδυμο, καθώς στο τιμόνι θα είναι οι Πασκάλ Βερλάιν και Ρίο Χαριάντο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!