Force India όπως πέρυσι! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Force India όπως πέρυσι! (pics)
Δεν άλλαξε και πολλά η Force India στο νέο της μονοθέσιο, με τα χρώματα να μένουν ίδια στη VJM09, που παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα (22/2).

Οι αλλαγές στους κανονισμούς της Formula1 δεν είναι και πολλές για το 2016, με πολλές ομάδες να αλλάζουν κάτι στα χρώματα του νέου τους μονοθεσίου. Αυτό δεν ισχύει για τη Force India, η οποία το παρουσίασε στη Βαρκελώνη λίγο πριν την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών εξέλιξης τη Δευτέρα (22/2).

Η VJM09 έχει και φέτος το μαύρο και το ασημί και στην ομάδα του Σίλβερστοουν πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να κερδίσουν εκ νέου τη μάχη για τις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας. «Μπορείτε να πείτε ότι το περσινό μονοθέσιο λειτούργησε ως βάση για τη δημιουργία του φετινού. Είχαμε πολύ καλή απόδοση στην πίστα και οι πληροφορίες που πήραμε συσχετίζονται με αυτά που περιμέναμε.

Οπότε ξέραμε ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε την εξέλιξη σε μία μοναδική πλατφόρμα. Με τους κανονισμούς να αλλάζουν πιθανότατα από το 2017, δε φαίνεται να επηρεάζονται οι πόροι μας για να ξεκινήσουν από την αρχή ένα πρότζεκτ που θα έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Force India, Άντριου Γκριν.

«Τα χρώματα προκύπτουν από τους συνεργάτες μας και την κληρονομιά. Αν και είμαι προκατειλημμένος, πιστεύω ότι το μονοθέσιό μας είναι από τα καλύτερα στο γκριντ εμφανισιακά και γι' αυτό ήθελα μία συνεπή εμφάνιση για το 2016. Θέλω να ξεκινήσουμε τη χρονιά με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώσαμε το 2015.

Η τεχνική μας ομάδα είναι ενθουσιασμένη με την πρόοδο που κάναμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι μπορούμε να μείνουμε μπροστά στη μάχη για τις μεσαίες θέσεις», είπε με τη σειρά του ο ισχυρός άνδρας των Ινδών, Βιτζέι Μαλία. «Το πρόγραμμα αεροδυναμικής σήραγγας στην Κολωνία είναι στην τελική του μορφή και είναι ενθαρρυντικά τα ωφέλη που είχαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι πρώτες αναβαθμίσεις αεροδυναμικής θα είναι έγκαιρα στο μονοθέσιο για τη Μελβούρνη και επίσης σχεδιάζουμε να κάνουμε άλλο ένα μεγάλο βήμα για την αρχή της ευρωπαϊκής σεζόν», ήταν, τέλος, τα λόγια του γενικού διευθυντή της ομάδας, Ότμαρ Σζαφνάουερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!