Ανανέωση και turbo για το VW up! (video)

Ανανέωση και turbo για το VW up! (video)

Ανανέωση και turbo για το VW up! (video)

Με μικρές αλλαγές στην αισθητική, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και κινητήρα turbo θα παρουσιάσει η VW το Up! στη Γενεύη.

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του το Δεκέμβριο του 2011, το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της VW, το up!, θα δεχτεί το πρώτο του facelift και παράλληλα θα αυξηθούν οι διαθέσιμες εκδόσεις αλλά και το επίπεδο εξοπλισμού. Η κυριότερη όμως προσθήκη αφορά στον turbo τρικύλινδρο κινητήρα TSi των 999 κ.εκ., ο οποίος θα διατίθεται πλέον και στο μικρό up! με ισχύ 90 ίππων.

Εξωτερικά το νέο up! για το 2016 ξεχωρίζει από τα led φώτα ημέρας, το νέο προφυλακτήρα και τους εξωτερικούς καθρέφτες που πλέον ενσωματώνουν και τα πλευρικά φλας. Εσωτερικά νέες επενδύσεις, ένα νέο σύστημα multimedia και ανανεωμένα όργανα έρχονται να δώσουν τον τόνο της αναβάθμισης, ενώ ευπρόσδεκτο είναι το νέο τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια για το σύστημα ήχου καθώς και ο αυτόματος κλιματισμός.

Η ανανεωμένη εκδοχή του up!, πέρα από τις πολλές επιλογές εκδόσεις εξοπλισμού πλέον παίζει δυνατά και το «χαρτί» της εξατομίκευσης, καθώς δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 13 χρώματα αμαξώματος, 3 αποχρώσεις οροφής, 10 διαφορετικές επενδύσεις εσωτερικού και τέλος την επιλογή ατμοσφαιρικού φωτισμού στο εσωτερικό.

Αναφορικά με τον ισχυρότερο turbo κινητήρα, αυτός συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις και λογική κατανάλωση, καθώς το βάρος του up! παραμένει αρκετά κάτω από τα 1.000 κιλά. Έτσι η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα με τον TSi των 90 ίππων απαιτεί μόλις 10,0 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 185 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η εκπομπές CO2 είναι 102 γρ./χλμ. και η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 4,4 λίτρα/100 χλμ. 

Best of internet