Στο... φως η Red Bull ματ! (pics)

Στο... φως η Red Bull ματ! (pics)

Το νέο της μονοθέσιο, την RB12, παρουσίασε η Red Bull στη Βαρκελώνη, όπου ξεχωρίζει το γεγονός ότι τα τρία χρώματα είναι ματ!

Στο... φως η Red Bull ματ! (pics)

Όπως έγινε γνωστό στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, η Red Bull διατήρησε τα ίδια χρώματα στο μονοθέσιό της για το 2016, αλλά θα είναι ματ! Ο λόγος για την RB12, που παρουσιάστηκε επίσημα στη Βαρκελώνη λίγο πριν την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Το νέο «όπλο» των «κόκκινων ταύρων»... φοράει και πάλι κινητήρα της Renault, αφού τελικά συνεχίστηκε η συνεργασία, την εξέλιξη του οποίου θα επιμεληθεί η TAG Heuer, με τον Κρίστιαν Χόρνερ να τονίζει ότι οι Αυστριακοί θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν στο δεύτερο μισό του 2015.

«Η καθυσιτέρηση της απόφασης για κινητήρα ήταν μία πρόκληση, αλλά βρήκαμε έγκαιρα μία λύση και όλη η ομάδα έχει δουλέψει απίστευτα σκληρά για να ανακάμψει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στη σημαντική πρόοδο που κάναμε στο δεύτερο μισό του 2015 και να έχουμε αυτό το μομέντουμ από τους πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν.

Οι ελπίδες μου για φέτος είναι να κάνουμε πρόοδο από εκεί που ήμασταν πέρυσι. Έχουμε κάτω τα κεφάλια και εξελίσσουμε καλά το μονοθέσιο. Με λίγη ακόμα απόδοση στη μονάδα ισχύος, αυτό θα μας επιτρέψει να πλησιάσουμε περισσότερο τους ενδιάμεσους αντιπάλους μας», είπε ο επικεφαλής της Red Bull.

Από τη μεριά του, ο Άντριαν Νιούι στάθηκε στους τομείς που θέλησε να βελτιώσει η τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια. «Συχνά με ρωτάνε με ποιο κομμάτι του μονοθεσίου είμαι περισσότερο χαρούμενος, αλλά με τους σταθερούς κανονισμούς που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρω νέους τομείς.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρούμε στο να πάρουμε ένα συνεκτικό πακέτο για όλα τα μέρη, την ανάρτηση τη δυναμική του σασί, την αεροδυναμική, ώστε όλα να λειτουργούν αρμονικά μαζί. Πήραμε τα μαθήματα από την περσινή χρονιά και χτίσαμε σε αυτά για να φτιάξουμε ένα δυνατό σασί».

Best of internet