Mercedes E-Class All Terrain

Γιώργος Βαρίνος
Mercedes E-Class All Terrain
H Mercedes φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα των Audi Allroad και Volvo Cross Country και θα παρουσιάσει την νέα E-Class Estate σε έκδοση All Terrain.

Όλα δείχνουν ότι η Mercedes ετοιμάζει αντίπαλο για τα Audi All Road και τα Volvo Cross Country, με την παρουσίαση το δεύτερο εξάμηνο της νέας E-Class Estate σε έκδοση All Terain. Το μεγάλο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση του Ντιτρόιτ έχει και έκδοση station, η οποία εντοπίστηκε σε χειμερινές δοκιμές καμουφλαρισμένη, αλλά με προφανή στοιχεία μια έκδοσης παντός δρόμου, όπως πλαστικά προστατευτικά σε θόλους και προφυλακτήρες και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Σύμφωνα με το βρετανικό autocar, πληροφορίες από την ίδια τη Mercedes αναφέρουν ότι η νέα έκδοση All Terrain θα παρουσιαστεί προς το τέλος του έτους και θα διαθέτει πνευματική ανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της. Η έκδοση αυτή θα βασίζεται φυσικά στο αμάξωμα της απλής Estate 5ης γενιάς που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το Σεπτέμβριο στη διεθνή έκθεση του Παρισιού. Το σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς θα είναι το ίδιο με αυτό της E 4Matic ενώ οι κινητήρες θα ξεκινούν από τα δύο λίτρα, όπως και αυτή της σεντάν έκδοσης.

Στη συνέχεια δεν αποκλείεται φυσικά να δούμε εκδόσεις All Terrain και των μικρότερων μοντέλων της Mercedes που διαθέτουν στέισον εκδοχές, όπως για παράδειγμα της C Class. Αντίθετα, η CLA δεν προλειαίνεται για μια τέτοια έκδοση, καθώς η GLA είναι ένα crossover που καλύπτει ιδανικά τη γκάμα των συμπαγών μοντέλων παντός εδάφους.

Image credit: autocar.co.uk

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!