Επίσημο και το Renault Megane Estate

Επίσημο και το Renault Megane Estate

Οι πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Renault Megane Estate που θα λανσαριστεί στην έκθεση της Γενεύης, αποκαλύπτουν ένα κομψό και άνετο μοντέλο.

Επίσημο και το Renault Megane Estate

Αμέσως μετά την έναρξη των πωλήσεων του νέου πεντάθυρου Megane, η στέσιον έκδοσή του θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, την 1η Μαρτίου, με τις πωλήσεις να αρχίζουν λίγο αργότερα, προς το τέλος της Άνοιξης. Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα ελάχιστες εικόνες, δύο για την ακρίβεια, χωρίς παράλληλα να αποκαλύψει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, κυρίως δηλαδή τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών που αναμένεται να αποτελεί και το μεγάλο στοιχείο διαφοροποίησης σε σχέση με το hatchnack.

Σε κάθε περίπτωση το μοντέλο θα μοιράζεται τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχουν και πάλι οι εκδόσεις GT, με κινητήρες 1.6 λίτρων βενζίνης και diesel οι οποίοι θα αποδίδουν 205 και 165 ίππους αντίστοιχα, ενώ θα συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη EDC. Στη βάση θα υπάρχει ο turbo κινητήρας βενζίνης των 3 κυλίνδρων και 0.9 λίτρων με απόδοση 100 ίππων, ενώ ο μικρότερος κινητήρας diesel θα είναι ο 1.5 DCi με τους 90 ίππους. 

Το εσωτερικό θα είναι ακριβώς ίδιο με αυτό της hatchnback έκδοσης, όπου η μεγάλη ψηφιακή οθόνη αφής σε σχήμα tablet καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ποιοτικού και μινιμαλιστικού σε σχεδίαση ταμπλό. Στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, ανάλογα με την έκδοση, θα διατίθεται ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας με δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος, αυτόματη εναλλαγή φώτων πορείας και διασταυρώσεως, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και αυτόματης προσαρμογής της ταχύτητας, προειδοποίηση νεκρού σημείου καθρέφτη και πολλά ακόμα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Best of internet