Apollo: «Έχω το πιο γρήγορο»

Γιώργος Βαρίνος
Apollo: «Έχω το πιο γρήγορο»
Η γερμανική Apollo υποστηρίζει ότι θα κατασκευάσει «το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη», το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσει στη Γενεύη.

Με μια ανάρτηση στο facebook και μια εικόνα λεπτομέρειας του νέου μοντέλου που θα παρουσιάσει στη Γενεύη την 1η Μαρτίου, του N, η γερμανική Apollo υποστηρίζει ότι κατασκευάζει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.

Δεν ξέρουμε τι άποψη έχει για αυτή της τη θέση η Bugatti, η οποία επίσης έχει ανακοινώσει την αποκάλυψη της Chiron των 1.500 ίππων στη Γενεύη. Γεγονός πάντως είναι ότι οι κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων –μικροί και μεγάλοι- έχουν επιδοθεί σε ένα φρενήρη αγώνα δρόμου, χρησιμοποιώντας κυρίως υβριδικές διατάξεις έως και πέντε κινητήρων για να επιτύχουν ιπποδυνάμεις που ξεπερνούν τους 1.000 ίππους.

Αντίστοιχα ωστόσο με τις ιπποδυνάμεις εκτοξεύονται και τα κόστη, καθώς πλέον τα hypercars των 900 – 1.500 ίππων κοστίζουν από 1.000.000 – 3.000.000€ κατά μέσο όρο και απευθύνονται σε όλο και λιγότερους κροίσους. Οι οποίοι ωστόσο φαίνεται ότι συντηρούν μια χαρά την ακμάζουσα αυτή τη βιομηχανία, που συνεχίζει να μεγαλώνει όχι μόνο σε μοντέλα, αλλά και σε κατασκευαστές όπως η γερμανική Apollo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!