VF-16, το πρώτο μονοθέσιο της Haas (pics)

Νίκος Τσιώκος
VF-16, το πρώτο μονοθέσιο της Haas (pics)
Η Haas αποκάλυψε το πρώτο της μονοθέσιο στη Formula1, που έχει την ονομασία VF-16, με την αμερικανική ομάδα να έχει στόχο τους βαθμούς.

Έτοιμη για το ντεμπούτο της στη Formula1 είναι η Haas. Η αμερικανική ομάδα παρουσίασε το πρώτο της μονοθέσιο την Κυριακή (21/2), το οποίο έχει την ονομασία VF-16. Το V προέρχεται από το Vertical (κατακόρυφος), καθώς έτσι είναι η ονομασία μία εταιρείας σχεδιασμού, ενώ VF-1 ήταν το πρώτο μηχάνημα της Haas Automation το 1988.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, το πρώτο «όπλο» της ομάδας του Τζιν Χάας έχει μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα, ενώ εσωτερικά... φοράει κινητήρα της Ferrari και είναι φυσικά προσαρμοσμένο στους νέους κανονισμούς, που έχουν μικρές αλλαγές.

Πάντως, το αξιοσημείωτο είναι ότι στη Haas έχουν θέσει με το... καλημέρα ψηλά τον πήχη, καθώς έχουν στόχο τους βαθμούς με τους Ρομάν Γκροζάν και Εστεμπάν Γκουτιέρεζ να είναι στο τιμόνι για τη φετινή σεζόν.

«Όπως αναπτύσσουμε συνέχεια προϊόντα της Haas Automation και γινόμαστε καλύτερα, έτσι και η μεθοδολογία μας πίσω από τη VF-16 είναι να κάνουμε και την καλύτερη ανάπτυξη ενός μονοθεσίου της F1. Είμαστε νέα ομάδα, οπότε κοιτάμε στο τι έκαναν οι πετυχημένες ομάδες για να μας δώσουν μία κατεύθυνση για τον σχεδιασμό μας. Έχουμε πολύ έμπειρους σχεδιαστές, που δούλεψανσκληρά για την εξέλιξη όλων των λεπτομερειών.

Και ο τεχνικός μας συνεργάτης, η Ferrari, μας παρείχε τη μονάδα ισχύος μας, κάτι που καθόρισε το πίσω μέρος του μονοθεσίου. Στόχος μας είναι να πάρουμε βαθμούς Πρώτα πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τερματίσουμε σε αγώνες. Μετά θέλουμε να μαζέψουμε πόντους. Αυτός είναι ο τελικός στόχος», δήλωσε ο επικεφαλής της Haas, Γκάνθερ Στάινερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!