Συμπληρώθηκε το... παζλ της Formula1 για το 2016

Νίκος Τσιώκος
Συμπληρώθηκε το... παζλ της Formula1 για το 2016
Το γκριντ της Formula1 για το 2016 συμπληρώθηκε, με τις αλλαγές να είναι λίγες, ενώ τρεις θα κάνουν ντεμπούτο και δύο επιστρέφουν.

Ομάδες και πιλότοι της Formula1 έχουν ξεκινήσει αντίστροφα για την ανεπίσημη, σε πρώτη φάση, πρεμιέρα, καθώς από τη Δευτέρα (22/2) ξεκινούν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης. Λίγες ημέρες πριν καλύφθηκαν και τα κενά που υπήρχαν στο γκριντ για να συμπληρωθεί το.. παζλ.

Μεγάλες αλλαγές δεν είχαμε στα... ρόστερ, με τις Mercedes, Ferrari, Williams, Red Bull, Force India, Toro Rosso, Sauber και McLaren, διατήρησαν τα δίδυμα που είχαν και πέρυσι. Αυτή που προχώρησε σε... λίφτινγκ ήταν η Renault, η οποία επέστρεψε ως ιδιόκτητη ομάδα.

Ο Ρομάν Γκροζάν την... έκανε για τη νεοεισερχόμενη Haas, ενώ η αδυναμία των χορηγών του Παστόρ Μαλντονάντο να βάλουν έγκαιρα χρήματα άφησαν εκτός F1 τον πιλότο από τη Βενεζουέλα, με τους Γάλλους να επαναφέρουν τον Κέβιν Μάγκνουσεν.

Επιστροφή και για τον Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, ο οποίος αποτελεί τον έτερο πιλότο της Haas, με τη Marussia να μετονομάζεται σε Manor και να ανακοινώνει την τελευταία στιγμή τους Πασκάλ Βερλάιν, Ρίο Χαριάντο, που θα κάνουν ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τέλος, το ίδιο θα πράξει και ο Τζόλιον Πάλμερ με τη Renault, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χαριάντο θα γίνει ο πρώτος Ινδονήσιος που θα συμμετάσχει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το γκριντ της Formula1 για το 2016

Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

Νίκο Ρόσμπεργκ

Ferrari

Σεμπάστιαν Φέτελ

Κίμι Ραϊκόνεν

Williams

Φελίπε Μάσα

Βαλτέρι Μπότας

Red Bull

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ντανιίλ Κβιάτ

Force India

Σέρχιο Πέρεζ

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Toro Rosso

Μαξ Φερστάπεν

Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ

Sauber

Μάρκους Έρικσον

Φελίπε Νασρ

McLaren

Τζένσον Μπάτον

Φερνάντο Αλόνσο

Haas

Ρομάν Γκροζάν

Εστεμπάν Γκουτιέρεζ

Manor

Πασκάλ Βερλάιν

Ρίο Χαριάντο

Renault

Κέβιν Μάγκνουσεν

Τζόλιον Πάλμερ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!