Απόπειρα φόνου με αυτοκίνητο (video)

Γιώργος Βαρίνος
Απόπειρα φόνου με αυτοκίνητο (video)
Σοκάρουν οι εικόνες της προσπάθειας του Τζόναθαν Λέτι να σκοτώσει τον πρώην άντρα της φίλης του, πατώντας τον δύο φορές με το αυτοκίνητό του.

Το τρομακτικό συμβάν καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και οδήγησε στη φυλάκιση του επίδοξου δολοφόνου με τέσσερα χρόνια φυλάκιση: o 34 ετών Βρετανός Τζόναθαν Λέτι, προσπάθησε επανειλημμένα να σκοτώσει τον πρώην άντρα της φίλης του, τον οποίον εντόπισε έξω από την πόρτα του σπιτιού της στο Νόργουιτς της Μεγάλης Βρετανίας. Στην αρχή τον χτυπάει με το αυτοκίνητο, μετά κάνει όπισθεν και τον παρασύρει εκ νέου. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο 30 ετών αντίζηλός του έχει αποφύγει το μοιραίο και προσπαθεί να τον αποφύγει βρίσκοντας δίοδο ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, επιχειρεί και τρίτη φορά να τον εμβολίσει χωρίς ευτυχώς αποτέλεσμα.

Το video της καταγραφής της δολοφονικής ενέργειας έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, για να στηρίξει την καταδίκη του Λέτι που υποστήριξε ότι ήθελε απλώς να τραυματίσει και όχι να σκοτώσει τον άλλο άνδρα. Ωστόσο από αυτά που βλέπουμε στην συγκλονιστική εξέλιξη της πράξης του είναι προφανές ότι η εξήγησή του δεν στέκει, καθώς ακόμα και όταν ο πρώην σύζυγος φεύγει τραυματισμένος, αυτός συνεχίζει να τον καταδιώκει. Ταυτόχρονα όμως ο Λέτι στάθηκε και πολύ τυχερός από την εντυπωσιακή αντοχή του αντίζηλού του, καθώς το γεγονός ότι τραυματίστηκε μόνο, χωρίς περαιτέρω συνέπειες, βοήθησε ώστε να παραπεμφθεί για πρόκληση σωματικής βλάβης. Μετά την παρακολούθηση του video, τα 4 χρόνια φυλάκισης ίσως να φαίνονται λίγα, χωρίς αυτό όμως είναι βέβαιο ότι θα την είχε γλιτώσει μάλλον με λιγότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!