Το αυτοκίνητο που σε ακούει (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το αυτοκίνητο που σε ακούει (video)
Το ανανεωμένο Ford Kuga διαθέτει το νέο σύστημα επικοινωνίας Sync3 της Ford, το οποίο εκτελεί τις φωνητικές εντολές του οδηγού με απόλυτη ακρίβεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που νέα μοντέλα λανσάρονται όχι σε εκθέσεις αυτοκινήτου, αλλά πληροφορικής. Έτσι και το ανανεωμένο Ford Kuga θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Mobile World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 22 Φεβρουαρίου. Η έκθεση για τεχνολογίες πληροφορικής κινητών τηλεφώνων και Internet of Things είναι ίσως η ιδανική για την παρουσίαση του νέου συστήματος επικοινωνίας που ενσωματώνει το νέο Ford Kuga, με την ονομασία Sync3.

Πέρα από τις δυνατότητες σύνδεσης με κάθε συσκευή, το νέο multimedia σύστημα είναι πολύ πιο γρήγορο σε απόκριση και μπορεί να αντιληφθεί σύνθετες φωνητικές εντολές του οδηγού. Έτσι, στην εντολή «I need a coffee», δηλαδή χρειάζομαι έναν καφέ, το σύστημα GPS του Kuga καθοδηγεί τον οδηγό στο πλησιέστερο καφέ, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες εκ μέρους του. Αντίστοιχα εκτελεί εντολές για εντοπισμό χώρων στάθμευσης, πρατηρίων καυσίμων, ξενοδοχείων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος (PoI).

Μέσω μιας ψηφιακής οθόνης 8 ιντσών, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να συνδέει το iOS ή Android κινητό του και να έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών και φυσικά να μένει συνδεδεμένος με το περιβάλλον. Παράλληλα, το σύστημα, αν συνδεθεί με οποιοδήποτε wi-fi spot, μπορεί να εκτελεί αυτόματα αναβαθμίσεις και ενημερώσεις.

Τέλος, η υπηρεσία Ford Service app δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για κυκλοφοριακά προβλήματα στη διαδρομή που έχει επιλέξει και να αναζητά εναλλακτικές διαδρομές. Το νέο σύστημα Sync3 που λανσάρεται μαζί με το Kuga θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 στα μοντέλα S-Max, Galaxy, Mondeo και σταδιακά θα τοποθετείται σε ολόκληρη τη γκάμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!