Το νέο μονοθέσιο της McLaren (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το νέο μονοθέσιο της McLaren (video)
Με τον κωδικό MP4-31 και μια ιδιαίτερα εξελιγμένη υβριδική μονάδα κίνησης έκανε την εμφάνισή της το νέο μονοθέσιο της McLaren – Honda.

Το 2015, η χρονιά που η Honda επανήλθε στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από 6 χρόνια παρουσίας, ήταν μια αποτυχία. Προβλήματα κυρίως αξιοπιστίας και επάρκειας ισχύος, κατέστησαν το βρετανικό-ιαπωνικό μονοθέσιο κομπάρσο για ολόκληρη τη σεζόν. Ωστόσο η ομάδα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Μέσα στον Ιανουάριο ο Αλόνσο είχε δηλώσει ότι το νέο μονοθέσιο θα είναι κατά 2 δευτερόλεπτα στο γύρο πιο γρήγορο από το προηγούμενο, κάτι που στο χώρο της F1 αποτελεί μια… αιωνιότητα. Λίγο αργότερα, φήμες έκαναν λόγο ότι οι μηχανικοί της Honda έχουν αυξήσει κατά 223 ίππους την ισχύ της υβριδικής μονάδας κίνησης στην MP4-31, κάτι που φυσικά μένει να δούμε αύριο, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, όπου ξεκινούν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του νέου μονοθέσιου.

Είναι πάντως γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι όλη η ομάδα με έδρα το Γουόκινγκ δεν πραγματοποίησε τις χειμερινές της διακοπές, εργαζόμενη αδιάκοπα ώστε να μπορέσει να λύσει όλα τα ζητήματα που έμεναν εκκρεμή το 2015. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που κατά την παρουσίαση της MP4-31 ο Ρον Ντένις δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας «η οποία εργάστηκε με χαρακτηριστική αφοσίωση και αυταπάρνηση για όλους τους προηγούμενους μήνες, με στόχο να φτάσουμε πιο κοντά στον τελικό μας σκοπό που είναι να νικήσουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!