Iσχυρότερο και ταχύτερο

Γιώργος Βαρίνος
Iσχυρότερο και ταχύτερο
Με ελαφρά διαφορετική εξωτερική εμφάνιση και 15 περισσότερους ίππους το νέο Scirocco R είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο όλων των εποχών.

Οι επεμβάσεις της Volkswagen R στο κορυφαίο μοντέλο, το βελτίωσαν αισθητικά και δημιούργησαν ένα πιο έντονο σπορ προφίλ με νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Τα νέα bi-xenon φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, νέα γρίλια, το νέο πορτμπαγκάζ και νέα LED φωτιστικά σώματα πίσω συμπληρώνουν την εικόνα. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, νέα σπορ καθίσματα, νέους αεραγωγούς, νέα όργανα στο κέντρο του ταμπλό (θερμοκρασία λαδιού, χρονόμετρο, πίεση turbo) και τέλος, το ηχοσύστημα Dynaudio Excite 400 watt, (που είναι γνωστό από το Golf)

Βεβαίως η μεγάλη αλλαγή έγινε στην απόδοση του κινητήρα, που πλέον αποδίδει 15 ίππους περισσότερους με φυσικό επακόλουθο την βελτίωση των επιδόσεων. Ο δίλιτρος 2.0 TSI αποδίδει πλέον 280 ίππους με 350 Nm ροπής και καταφέρνει να φτάνει στα 100 km/h σε μόλις 5,5” με 6-τάχυτο DSG κιβώτιο (5,7” με μηχανικό κιβώτιο). Και στις δύο περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα είναι διαθέσιμη στις 6.000 rpm, με τη μέγιστη ροπή (350 Nm) να παράγεται μεταξύ 2,500 και 5,000 rpm. Παρά την αύξηση της ισχύος, η κατανάλωση καυσίμου στο νέο Scirocco R έχει ελαφρώς μειωθεί στα 7,9 lt/100km (185 gr/km CO2) με κιβώτιο DSG και 8,0 lt/100km με το μηχανικό κιβώτιο (187 gr/km CO2). Δίσκοι εμπρός 345 mm και πίσω 310 mm έχουν αναλάβει την επιβράδυνση.

Το κορυφαίο Scirocco R προσφέρεται στην Ελληνική αγορά σε ένα ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, με ενδεικτική λιανική τιμή με απόσυρση €33.590 και €35.990 αντίστοιχα για την έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!