«Πονοκέφαλος» στη Michelin για τις 13 πτώσεις στο Φίλιπ Άιλαντ

Νίκος Τσιώκος
«Πονοκέφαλος» στη Michelin για τις 13 πτώσεις στο Φίλιπ Άιλαντ
Στη Michelin «πονοκεφαλιάζουν» για τις 13 πτώσεις την τελευταία ημέρα των δοκιμών εξέλιξης του Moto GP στο Φίλιπ Άιλαντ, με αρκετούς αναβάτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα ελαστικά.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 13 πτώσεις είχαμε την τελευταία ημέρα των δοκιμών εξέλιξης του Moto GP στο Φίλιπ Άιλαντ. Γεγονός που οφείλεται στα ελαστικά της Michelin και προβληματίζει τη γαλλική εταιρεία ενόψει της συνέχειας.

Μάλιστα, τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν κάποιοι από τους αναβάτες που είχαν τα ατυχήματα, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να τονίζει ότι είναι πάρα πολλά για επίπεδο Moto GP. Ευχαριστημένοι δεν ήταν ούτε οι Μάβερικ Βινιάλες, Χόρχε Λορένθο και Μαρκ Μάρκεζ.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Μάβερικ Βινιάλες: «Στην περίπτωσή μου είμαι σίγουρος ότι έφταιγαν τα λάστιχα επειδή δεν είχα μάθει ακόμα τη μοτοσικλέτα».

Αλέιξ Εσπαργκαρό: «Δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν αυτά στο Moto GP. 13 ατυχήματα είναι πάρα πολλά».

Χόρχε Λορένθο: «Την Πέμπτη σκεφτήκαμε ότι μερικά σετ ελαστικών ήταν ελαττωματικά και τα αλλάξαμε. Ίσως κάναμε λάθος και ήταν καλά και σήμερα (εννοεί την Παρασκευή) ζητήσαμε να τα έχουμε πίσω, όμως δεν ήταν πλέον καινούρια. Στις τρεις από τις τέσσερις δοκιμές που έχουμε κάνει με τη Michelin είχα πτώσεις τρεις ή τέσσερις φορές και αυτό είναι λίγο παράξενο. Πρέπει να βελτιώσουν το ελαστικό και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να προσαρμοστούμε».

Μαρκ Μάρκεζ: «Πολλοί από εμάς είχαμε πτώσεις εξαιτίας του μπροστινού ελαστικού. Η Michelin είναι στην αρχή, αλλά το θετικό είναι ότι δουλεύει πάνω σε αυτό. Μέχρι σήμερα δεν είχα πιέσει το ελαστικό, όμως στο τέλος της ημέρας προσπάθησα να κάνω έναν χρόνο και δε γινόταν. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δε σε προειδοποιεί. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι το έχεις χάσεις, είσαι στο έδαφος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!