Χωρίς διάδοχο για την ώρα το LFA

Πέτρος Πιτσίνης
Χωρίς διάδοχο για την ώρα το LFA
Σύμφωνα με την Lexus, δεν προβλέπεται αντικαταστάτης για το LFA, καθώς εξυπηρέτησε τον ρόλο του σαν μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας.

Όπως όλα δείχνουν, τα πλάνα για το διάδοχο μοντέλο του Lexus LFA μπαίνουν στο συρτάρι, αφού σύμφωνα με την εταιρεία δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές της. Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος της εταιρείας είπε πως αυτό που τους δίδαξε το LFA είναι ότι η προσθήκη πάθους σε ένα αυτοκίνητο είναι αναγκαία, κάτι που η Lexus θα χρησιμοποιεί στα μελλοντικά δημιουργήματά της. Ωστόσο συνέχισε λέγοντας: «Ποιος ξέρει; Δεν λέω ότι δεν θα ξαναφτιάξουμε ποτέ ένα αντίστοιχο μοντέλο, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Απλά δεν είναι κάτι το οποίο θα γίνει άμεσα, αν γίνει. Για το μόνο που μπορώ να είμαι σίγουρος είναι ότι θα σας εκπλήξουν τα αυτοκίνητα που έχουμε προγραμματίσει για το μέλλον».

Για όσους δεν θυμούνται, το LFA είναι ένα supercar από την Lexus που παρουσιάστηκε το 2009. 500 κομμάτια κατασκευάστηκαν, με την τελευταία έκδοσή του να ονομάζεται Nurburgring Package. Ο εκπληκτικός V10 κινητήρας του έχει χωρητικότητα 4.8 λίτρων και αποδίδει 560 ίππους, με 480 Nm ροπής. Ο ρυθμός που ανεβάζει στροφές είναι τέτοιος, που χρειάζεται μόλις 0,6 δευτερόλεπτα για να φτάσει από το ρελαντί στον κόφτη (9.000 σ.α.λ.), με σταματημένο φυσικά το αυτοκίνητο. Τέλος, οι επιδόσεις του εντυπωσιάζουν αφού το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!